Egiptuse endine president suri kohtus

Postimees
Copy
Egiptuse ekspresident Mohamed Morsi kohtuistungil.
Egiptuse ekspresident Mohamed Morsi kohtuistungil. Foto: KHALED DESOUKI / AFP / Scanpix

Egiptuse endine president Mohammed Morsi, keda kukutati võimult 2013. aastal, suri kohtus, edastas Egiptuse ringhääling. 

«Ta rääkis kohtuniku ees 20 minutit, siis ägestus ja vajus kokku. Ta toimetati kiiresti haiglasse, kus ta hiljem suri,» ütles kohtuallikas. Mohammed Morsi oli 67aastane. 

Kohtuistungi kuulamine oli seotud spoionaažiga, edastas Egiptuse ringhääling. Lisaks on Morsi põgenenud koos mitmete teiste tähtsate Moslemi vennaskonna liikmetega Wadi Natrouni vanglast 2011. aasta jaanuaris. Süüdistuse kohaselt viidi põgenemine läbi koostöös Hamasiga.

Sõjavägi kukutas Morsi 2013. aasta juulis ning sestpeale on võimud kinni pidanud tuhandeid Moslemi vennaskonna liidreid ja liikmeid. Moslemi Vennaskond asutatid 1928. aastal ning 1954. aastal saatsid Egiptuse armee juhid selle formaalselt laiali. Neist sajad on surma mõistetud, kuid paljud on ka apellatsioonikohtus peale jäänud.

Egiptuse esimese demokraatlikult valitud presidendi kukutamise järel kestsid nädalaid vägivaldsed meeleavaldused, mille käigus politsei tappis sadu Morsi toetajaid. 2013. aasta 14. augustil tapeti üle 600 inimese, kui võimud ajasid laiali Kairos asunud protestilaagri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles