Tipphetked: Holland saatis Eesti vollemehed suvepuhkusele paraja saunaga (2)

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallikoondis lõpetas Euroopa Kuldliiga neljanda kohaga, kui jäi täna Saku Suurhallis peetud pronksikohtumises Hollandile alla 0:3 (22:25, 16:25, 16:25).

Mulluse MMi kaheksas meeskond Holland sakutas Eestit täpselt samal moel nagu viimati Kuldliiga alagrupis oma koduväljakul. Väljakuperemehed said parimal juhul «nautida» ühepunktilist eduseisu – kui tabloo näitas avageimis seise 1:0 ja 10:9 ning kolmandas 1:0, 3:2, 6:5 ja 7:6. Ent kokkuvõttes võttis Holland just nii kindla seljavõidu nagu numbrid näitavad.

Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Cretu saatis võrreldas eilse Türgi vastu peetud poolfinaaliga algrivistuses Hindrek Pulga, Kristo Kollo ja Andri Aganitsa asemel väljakule Oliver Venno, Andrus Raadiku ja Timo Tammemaa. Mänguaega said kõik koosseisu kuulunud mehed peale Renee Teppani ja Silver Maari.

Eesti tulemuslikematena tõid Tammemaa 10, Robert Täht 9 ja Raadik 8 punkti. Üleplatsimeheks kerkis Hollandi poolelt Nimir Abdel-Aziz 16 punktiga.

Kes võtab mullu Kuldliigas esikoha saanud Eestilt aujärje üle, selgitavad kell 19 algavas finaalis Türgi ja Valgevene.

Eesti meeskond läheb aga suvepuhkusele, kust naaseb augustis, mil algab ettevalmistus septembrikuiseks EM-finaalturniiriks. Esmalt kohtutakse kontrollkohtumistes kolm korda Türgiga, seejärel augusti lõpus võõrsil Soomega ning 4.-5. septembril peetakse Tallinnas turniir koos Venemaa ja Valgevenega.

Enne mängu:

Eilses tulises poolfinaalis tuli Eestil tunnistada Türgi meeskonna paremust 1:3 (-23, 22, -21, -26) ning päeva esimeses poolfinaalis jäi Holland 1:3 üllatuslikult alla Valgevene võrkpalluritele.

Kuigi eestlased oli kaotusest löödud, ütles koondise treener Gheorghe Cretu, kõvasti võitlev meeskond ei saa pettumust valmistada.

Eesti koondislane Kert Toobal ütles, täna võidab see, kes rohkem tahab ja rohkem isuga asju kallal on. 

Kuldliiga alagrupis kohtusid Eesti ja Holland omavahel kahel korral. Kodus tulpidemaa esindust 3:2, võõrsil aga kaotati 0:3.

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles