Kolmapäeval selguvad parimad selleaastased talutoidud

maaelu.postimees.ee
Copy
11 liikmest koosnev hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 19. juunil Tallinnas Balti jaama turu demoköögis.
11 liikmest koosnev hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 19. juunil Tallinnas Balti jaama turu demoköögis. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab juba neljandat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kohalikku talutoitu ja tunnustada talunike tööd. Parimad kaheksa kuulutatakse välja kolmapäeval.

Konkursi „Parim talutoit 2019“ üldvõitja auhinnaks on 1500 € väärtuses turundustugi võidutootele. Selle sisu lepitakse kokku vastavalt võitja soovidele.

11 liikmest koosnev hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 19. juunil Tallinnas Balti jaama turu demoköögis. Samal päeval kuulutatakse välja ka kõikide kategooriate võitjad. ministeeriumi esindajad ja turunduseksperdid. Žürii esinaine on rahvusvaheliselt tunnustatud tippkokk Angelica Udeküll restoranist Wicca. Lisaks toimub talulaat ja kogu päeva juhib Erki Sarapuu.

Kaheksa kategooria võitjate hulgast selgitatakse välja ka konkursi üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna. 2019. aasta parim talutoit avalikustatakse 13. juulil Ida-Virumaal Eesti Kaevandusmuuseumis toimuval XXVIII üle-eestilisel talupäeval. 

„Kõik Eesti talunikud vajavad tunnustamist, mis innustaks neid tegelema üha rohkem toodete arendamisega, muutudes seeläbi veelgi konkurentsivõimelisemaks nii kohalikul turul kui ka välismaal,“ ütleb ETKLi juhatuse liige Kerli Ats.

Aasta-aastalt on konkurss muutunud populaarsemaks ka talunike seas, mida kinnitab üha suurenev osalejate arv. „Kindlasti motiveerib talunikke võistlusest osa võtma ka konkursi peaauhind, milleks on turundustugi võidutootele,“ lisab Ats.

2019. aasta parim talutoit selgitatakse välja kaheksas erinevas kategoorias:

· Parim piimatoode

· Parim juust

· Parim pagaritoode

· Parim lihatoode

· Parim maius

· Parim tervisetoode

· Parim jook

· Parim lisand

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles