Üle Eesti kogunenud liikumisõpetajad jagasid praktilisi teadmisi ja oskusi

Postimees Sport
Copy
Foto: Eiliki Pukk

Jõulumäe Tervisespordikeskuses kogunes enam kui 70 kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajat Eesti erinevatest paikadest, et võtta osa Ühendus Sport Kõigile ja Eesti Olümpiakomitee korraldatavast suvekoolist LIISU 2019.

Tegemist oli kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajate suvise kokkusaamisega, kus veedeti kaks aktiivset päeva kuulates harivaid loenguid ja saades osa kolleegide parimatest kogemustest. Suvekooli avanud sõudja Allar Raja sõnul õpetavad liikumisõpetajad lastele algtõdesid, mis on abiks ükskõik, millisel elukutsel.

«Kui pead lugu endast ja oma kehast, oskavad teised pidada lugu ka sinust. Minul on kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajate suhtes suur lugupidamine, sest tajun juba praegu oma kaheaastast last vaadates, kui suurt rolli mängib lapse kasvatuses just inimene, mitte inventar ja võimalused,» ütles Raja.

EOK liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul on liikumisõpetajate suvekool LIISU leidnud kindla koha paljude õpetajate koolituskalendris ja muutunud aasta-aastalt populaarsemaks.

«Selle kinnituseks on tõik, et kõik 72 osavõtja kohta täitusid seekord vaid kolme tunniga. Välja töötatud formaat, kus tunnustatud lektorite kõrval jagavad õpetajad üksteisele endi välja mõeldud harjutusi ja mänge, on osutunud tõhusaks täiendkoolituse meetodiks. Olen veendunud, et tänu LIISU koolitustele on liikumis- ja kehalise kasvatuse tunnid lasteaedades ja koolides huvitavamad, kaasavamad ning tulemuslikumad,» ütles Lusmägi.

LIISU koolitussarja korraldavad alates 2016. aastast Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile koostöös õpetajatega. Suvekooli aitavad korraldada õpetajatest vabatahtlikud. Koolituse korraldustoimkonda kuuluvad õpetajad Anna Sõõrd, Kai Randrüüt ja Pille Juus ning EOK projektijuht Natalja Inno.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles