Shanahan ei soovi USA kaitseministriks saada

Copy
Patrick Shanahan.
Patrick Shanahan. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

USA president Donald Trump ütles, et tema valik kaitseministri ametisse Patrick Shanahan taandas end, jättes Pentagoni endiselt ilma alalise juhita. 

Praegu kaitseministri kohuseid täitev Shanahan «otsustas mitte jätkata oma kinnitamisprotsessiga, et pühendada rohkem aega  perekonnale», kirjutas Trump Twitteris pärast seda, kui Shanahanile on hakatud esitama küsimusi tema varasema isikliku elu ja väidetava koduvägivalla kohta. 

Trumpi sõnul saab uueks kaitseministri kohusetäitjaks armeeminister Mark Esper. Esper on endine ohvitser, kes osales muu hulgas Lahesõjas aastatel 1990-1991 ning töötas pärast seda kaitsetööstusettevõtte Raytheon juhtkonnas.

Ühendriikidel pole olnud alalist kaitseministrit alates möödunud aasta detsembrist, kui ameti pani maha James Mattis. 

Shanahan teatas esmaspäeva hilisõhtul tehtud avalduses muu hulgas, et tal on valus näha, kuidas tema minevikku kujutatakse avalikkuses ebatäielikul ja eksitaval moel seoses kaitseministriks kandideerimisega.

«Ma ei ole kunagi tõstnud kätt oma tollase abikaasa vastu ja tegin korrakaitseorganite uurimisega igakülgset koostööd, mille järel teda süüdistati hoopis rünnakus minu vastu. Need süüdistused ma oma perekonna huvides hülgasin,» rääkis Shanahan.

Väljaanne Washington Post kirjutas, et Shanahani naine peeti kinni, sest ta oli löönud meest näkku. Eraldi konfliktiga seoses vahistati nende poeg, kes oli ema löönud pesapallikurikaga.

«Halbu asju juhtub heade perekondadega. See on tõeline tragöödia,» ütles Shanahan ajalehele.

Sahanahan tõdes ajalehe usutluses, et mineviku lahkamine avalikkuses traumeerib uuesti tema lapsi, kes on nüüd noored täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles