Wolt kaasas hiigelinvesteeringu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Wolti kullerid
Wolti kullerid Foto: Wolt

Eestiski tegutsev Soome  toiduveoettevõte Wolt avaldas täna, et kaasas uute investeeringutena 160 miljonit dollarit.

Kaasatud vahendid koosnevad kahest varem avaldamata rahastusvoorust, sealhulgas värskest 130-miljonilisest C-seeria voorust, mida juhtis ICONIQ Capital, ning 2018. aasta jaanuaris toimunud 30 miljoni dollarilisest B-faasi rahastusest, mida juhtis 83North.

Investeerijate hulgas olid veel Highland Europe, EQT Ventures ja Lifeline Ventures. Wolt suunab kaasatud vahendid jätkuvasse kasvu ja laienemisse.

«2030. aastaks hinnatakse toidu kojuveo turu kasvu tänaselt 35 miljardilt 365 miljardini. See annab ettevõtetele nagu Wolt ideaalse võimaluse areneda,» ütles Wolti kaasasutaja ja tegevjuht Miki Kuusi.

Wolti Baltikumi tegevjuht Liis Ristal märkis, et Eesti oli kolmas ning ühtlasi esimene Skandinaaviast väljapoole jääv turg, kuhu Wolt laienes.

«Varsti oleme siin olnud juba kolm aastat ning kuigi Eesti on Wolti väikseim riik, oleme siiani üks kõige kiiremini kasvavaid. On au tõdeda, et viimase rahastuse üks suuremaid motivaatoreid investorite jaoks oli Eesti kui ühe Wolti turu tulemuslikkus. Usun, et see tõestab, kui innovaatilised ja tehnikateadlikud on eestlased,» kommenteeris Ristal.

Pisut üle aasta tagasi tegutses Wolt neljas Põhjamaa riigis ning kümnes erinevas linnas. Nüüdseks on Wolt laiendanud oma tegevust kokku 15 eri riiki ning 50 linna Euroopas ja Lähis-Idas.

 Wolti lahendus toidu kojuveoks põhineb nende enda arendatud tehnoloogial, kus logistikat optimeeritakse reaalajas. See aitab kohaletoimetamist korraldada efektiivsemalt, kui enamus turulolevatest pakkujatest seda suudab.

Wolt asutati 2014. aastal Helsingis ning tänaseks töötab seal üle 450 inimese 15 erinevas riigis. Ligi 80-pealine arendustiim tegeleb iga päev enda ehitatud platvormi arendamisega. Oma 50 linnas on Woltil üle 5000 restorani- ja üle 10 000 kullerpartneri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles