PM Düsseldorfis. Mullune finalist Kuusk: ma ei suutnud oma vehklust vehelda

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Kristina Kuusk vestleb Düsseldorfi EMi matši järel treener Peeter Nelisega.
Kristina Kuusk vestleb Düsseldorfi EMi matši järel treener Peeter Nelisega. Foto: Ville Arike

Eelmisel aastal vehklemise EMil naiste epees hõbemedali võitnud Kristina Kuusk langes tänavu koos mitme koondisekaaslasega välja teises ringis ja tõdes, et mullust head tunnet seekord ei tekkinud.

"Ma ei suutnud täna oma vehklust vehelda. Polnud seda vaba, jõulist minekut. Eelmisel aastal oli EMil samuti päeva algus kehv, aga siis sain end käima. Seekord ei tekkinudki õiget tunnet. Alagrupi teisest matšist alates hakkas natuke looma, kuid see oli ikkagi üks suur forsseerimine," lausus Kuusk Postimehele.

Seejuures alistas ta põhivõistluse avaringis ohtliku Ukraina esindaja Džoan Feibi Bežura 15:9, ent jäi seejärel 14:15 alla Yana Botvinikule Iisraelist. Tolles matšis suutis Kuusk seisult 5:10 end järele võidelda, kuid viimase torke tegemine ei õnnestunud.

"Kristina oli tubli, suures kaotusseisus viskab mõni juba püssi põõsasse," kiitis treener Peeter Nelis. "Kui järele jõuad, tekib kerge rahulolu, selle arvele läks vahepeal paar vastase torget. Seisul 14:14 juba lootsin, et Kristina suudab matši enda kasuks kallutada, ta tegutses samamoodi nagu eelmist punkti võites, kuid sekundi murdosa jäi vajaka."

Nelis märkis, et vehklemine ongi ala, kus sekundi murdosad otsustavad. "Meil oli plaan, kuid Kristina ei teinud oma asju piisavalt kiiresti ja otsustavalt. Ning sekundi murdosa määrabki võitja.

Aastad pole vennad, see on vehklemises täiesti tavaline. Vehklemise tulemuste dünaamika on nii lai, et täna võid olla kaotaja ja homme võitja. Meie naised võivad laupäevase võistkonnavõistluse vabalt võita. Taset on tõestatud, aastate jooksul on võidetud palju medaleid," võttis paljunäinud treener ala olemuse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles