PM Düsseldorfis. Embrich ja Kaaberma: kaotused tekitasid võistkonnaturniiriks sportlikku viha

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

Eesti vehlemisnaiskonna kogenuim liige Irina Embrich ja peatreener Kaido Kaaberma usuvad, et Düsseldorfi EMi ebaõnnestunud individuaalvõistlus lisab täiendavad indu laupäeval peetavaks võistkonnaturniiriks.

Kui vaadata aasta kaugusele ette, Tokyo suunas, siis kolme naise olümpiale saamiseks peab just võistkond valikvõistlustel õnnestuma. Ja EM annab kõvasti kvalifikatsioonipunkte.

"Üks asi on tulemus, kuid teisalt võitlesid naised kõvasti. Saab näha, mis juhtub võistkonnavõistlusel, võib-olla naised ongi pärast tänast päeva seal vihasemad. Kõigil jäi midagi kripeldama, parandame laupäevaks vead ära," mõtiskles Kaaberma Postimehega vesteldes.

"Muidugi tekkis täna sportlik viha!" lisas Embrich.

Embrichil endal võttis täna päeva sisseelamine natuke aega, ta kaotas kaks esimest alagrupimatši, kuid noppis seejärel viis võitu järjest, sealhulgas ühe põhiturniiril. Seejärel tuli tunnistada hiljem veerandfinaali jõudnud ukrainlanna Olena Krivõtska paremust.

"Kiirustasin rünnakutele minemisega. Võib-olla pidanuksin minema vehklema rahulikult, mitte ründama," arutles kohe alguses 0:4 taha jäänud Embrich. Edasine kujutas endast üht suurt tagaajamist, kus võitu välja võluda ei õnnestunud.

Võistkonnast tervikuna rääkides kahetses Kaaberma, et täna ei õnnestunud kellelgi sekkuda kõrgesse mängu. "Nii Katrina Lehise kui ka Julia Beljajeva välja lülitanud Dorina Budai on Ungari esinumber ja meile varemgi peavalu valmistanud," lausus ta.

Peatreeneri sõnul homme puhatakse ja ülehomme tehakse kerge trenn. "Püüame võistkonnavõistlusest võtta maksimaalse," rõhutas Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles