Video: noored olid suure raha eest nõus hakkama mõrvariteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Vasakult: 16-aastane Kayden McIntosh, 18-aastane Denali Brehmer ja 19-aastane Caleb Leyland
Vasakult: 16-aastane Kayden McIntosh, 18-aastane Denali Brehmer ja 19-aastane Caleb Leyland Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ameerika Ühendriikides Alaskal anti kohtu alla noored, kes olid nõus 9 miljoni dollari (8 miljoni euro) eest mõrvariteks hakkama.

Politsei sõnul on mõrvajuhtumis põhitegjateks 18-aastane Denali Brehmer ja 21-aastane Darin Schilmiller, kes naise internetis võrgutas.

Schilmiller teeskles internetis Tyleri-nimelist miljonäri ja pakkus Brehmerile suurt summat, et ta mõrvaks ja hiljem vägistaks kellegi ning jäädvustaks teod videole, teatab cnn.com.

Brehmer läks 9 miljonist dollarist kuuldes lõksu ja kaasas mõrvaplaani mitu sõpra. Nad valisid ohvriks 19-aastase Cynthia Hoffmani, kelle meelitasid Anchorage’i lähedale metsamatkale.

See tüdruk valiti, kuna tal oli puue ning ta oli vaimselt 12-aastase tasemel.

Noored sidusid tüdruku käed, silmad ja suu teibiga kinni ning tulistasid teda kuklasse. Uurimine näitas, et tulistajaks oli 16-aastane Kayden McIntosh, kes kasutas Brehmerilt saadud relva.

Brehmer suhtles pidevalt Schilmilleriga ning saatis talle Snapchatis tapmisest pilte ja video.

Tapetud tüdruk uputati jõkke. Uurimise kohaselt mõrvati Hoffman 2. juunil ja ta laip leiti kaks päeva hiljem Eklutna jõest.

Pärast mõrva hakkas Schilmiller Brehmerilt välja pressima, et ta kasutas teismelisi tüdrukuid seksuaalselt ära ja saadaks nende vägistamisest talle videoid. Kui noormees seda ei tee, siis ta teatab tapmisest  politseile.

Brehmer ei soovinud politsei kätte sattuda ja allus väljapressijale. Poiss valis ohvriteks 8 – 9-aastased tüdrukud, kuid ta ohvrite seas oli ka 15-aastane tüdruk.

Uurijad leidsid 15-aastase vägistamisest video Brehmeri nutitelefonist.

Nii Schilmiller kui Brehmer said laste ärakasutamise ja lapspornoga tegelemise süüdistuse.

18-aastane Denali Brehmer
18-aastane Denali Brehmer Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Süüdistuse sai ka 19-aastane Caleb Leyland, kellele põhitegijad lubasid pool miljonit dollarit auto laenamise ja alaealistega seksimise eest.

Kokku esitati süüdistus kuuele inimesele, nende seas veel kahele, kes on nimetatud noortest nooremad ja selle tõttu nende nimesid ei avalikustata.

Kui need kuus noort süüdi mõistetakse saab neist igaühele Alaska seaduse järgi määrata 99 aasta pikkuse vangistuse.

16-aastane Kayden McIntosh, 18-aastane Denali Brehmer ja 19-aastane Cayleb Leyland astusid 18. juunil Anchorage’si esmakordselt kohtu ette.

Vasakult: 16-aastane Kayden McIntosh, 18-aastane Denali Brehmer ja 19-aastane Caleb Leyland
Vasakult: 16-aastane Kayden McIntosh, 18-aastane Denali Brehmer ja 19-aastane Caleb Leyland Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Põhitegija, 21-aastane Darin Schilmiller on oma koduosariigis Indianas vahi all ja ta loovutatakse lähiajal Alaskale.

Alaska prokurör Bryan Schroder sõnas teismeliste vanematele, et internet on kasulik ja selles on palju harivat, kuid on ka varjatud negatiivne pool, mis sunnib ettevaatlikkusele. Prokuröri sõnul peaksid vanemad oma laste intrenetikasutust rohkem kontrollima.

Kohus noorte üle jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles