Suvise juuksehoolduse ABC

Copy
Foto: Dellere kaubandus OÜ

Kuna suvel mõjutavad juukseid nii päike, merevesi kui ka sasiv tuul, siis tuleb neile erilist tähelepanu pöörata – ilusate, säravate ja toidetud juuste saladus peitub just õiges hoolduses. Heaks valikuks on Itaalia loodustoodete brändi NOAH juuksehooldustooted.

NOAH toodete valmistamisel lähtutakse iga juuksetüübi eripäradest ning valikus on hooldusvahendid nii rasustele, kuivadele, värvitud kui ka segatüüpi juustele. Toodete kõrge kvaliteet tuleneb hoolikalt valitud puhtast toorainest ning koostises sisalduvatest taimsetest ekstraktidest ja eeterlikest õlidest, mida pole loomade peal testitud.

Samuti ei sisalda NOAH tooted juustele kahjulikke aineid, nagu silikoonid, parabeenid, parafiin, mineraalõlid, DEA ja SLS. Kuna meie ümber on niigi rohkelt kemikaale, siis tasub neid vältida seal, kus vähegi võimalik.

Tihedaks pesuks

Kui väljas paistab päike ja temperatuurid on kõrged, ihaldavad paljud mereveest kuumusele leevendust leida. Lisaks sunnivad kuumus ja higistamine kiharaid tavapärasest tihedamalt pesema. Seetõttu vajavad juuksed kvaliteetset hooldust, et tekkinud olukorda tasakaalustada. 

NOAH šampoon tsitrusega sobib suurepäraselt aktiivsele inimesele, kes soovib saada maksimaalse tulemuse võimalikult vähese vaevaga. Volüümi andev tsitruse šampoon sobib tihedamaks pesuks, juuksed püsivad kauem puhtad ning on kerged ja kohevad.

Foto: Dellera kaubandus OÜ

Intensiivseks niisutuseks

Takkus juuste vältimiseks tuleks kasutada niisutavaid tooteid – vastasel juhul võivad tulemuseks olla kuivad, haprad ja lõhenenud juukseotsad. Niisutava toimeainega võiksid olla nii palsam, õli kui ka spreipalsam.

Heaks niisutajaks on NOAH jogurtiga palsam, mis sobib hästi kohevatele juustele. Taastava toimega palsam parandab juukseid, annab kohevust ja sära ning muudab nad tihedamaks. See on täpselt see, mida kiharad kuumal ajal vajavad – eriti suve teises pooles, kui päikest on rohkelt saadud.

Kuna suvel on juuksed eriti kuivad, siis peaks turgutamiseks kasutama ka õlitooteid ja seerumeid. Näiteks seerum linaseemneõliga toidab juukseid, eemaldab kahusust ja elektrit ning annab juustele siledust ja läiget. Pehmuse ja sileduse saab, kui kanda tooteid märgadele juustele; samas läige tekib, kui masseerida õli kuivadesse juustesse.

Foto: Dellera kaubandus OÜ

Juuste kaitsmiseks

Kuna suvel saavad juuksed nagunii kannatada ereda päikesepaiste ja soolase merevee tõttu, siis peaks föönitamist ning muud kuumtöötlust vähendada. Kui see ei ole võimalik, siis on heaks abiliseks kuumakaitse sprei pro-vitamiin B5 ja riisivalguga. Tänu oma taimsetele koostisosadele niisutab ja toidab sprei juukseid sügavuti. Suvel käiakse ka tihti saunas, mis sobib eriti hästi juuksemaskide taastavateks protseduurideks. Ära unusta maski tehes kindlasti saunamütsi või turbanit kanda.

Enne meres või kloorises basseinis ujumist pihusta juustesse värvi kaitsvat palsamit, mis «lukustab» juuksevärvi, ei tee juukseid rasvaseks, annab kohevust ning täidab ja kaitseb juuksestruktuuri kasulike ainetega. See kõik väldib soola ja muude ainete imendumist ja kahjulikku mõju. 

Nii enne kui ka pärast meres ujumist on hea kasutada sirgendavat piimaga rikastatud viimistlusspreid. See sobib suurepäraselt lokkis ja kräsustele juustele, muutes need lihtsa vaevaga sirgeks ja siledaks. Samaaegselt niisutab ja toidab tootes sisalduv puuvillaõli juukseid sügavuti.

Copy
Tagasi üles