Hongkongi protestijad ähvardavad uute meeleavaldustega

Copy
Hongkongi meeleavaldajad 17. juunil.
Hongkongi meeleavaldajad 17. juunil. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / Scanpix

Hongkongi tudengiorganisatsioonid koguvad toetust uue suure meeleavalduse läbiviimiseks, ütles ametiühingujuht täna ja hoiatas, et mõte tehakse teoks, kui Pekingi-meelne valitsus nende nõudmistele ei vasta.

Miljonid inimesed tänavatele toonud protesti põhjuseks on valitsuse plaan võtta vastu inimeste Mandri-Hiinale väljaandmist lubav seadus. 

Hiina erihalduspiirkonna juht Carrie Lam peatas eelmise nädala lõpus vastuolulise eelnõu menetluse ja palus vabandust, kuid see ei ole vaigistanud protestijaid, kes nõuavad väljaandmisseadusest täielikku loobumist.

Ülikoolide ja teiste kõrgkoolide tudengite võrgustik kavatseb oma toetajad mobiliseerida hilispärastlõunal, kui kukub nõudmiste täitmiseks antud tähtaeg, ütles tudengiametiühingu esimees So Tsun Fung.

Protestijad nõuavad Lami tagasiastumist ja väljaandmisseaduse tagasivõtmist, aga ka eelmisel nädalal kähmlustes politseiga kinni peetud meeleavaldajate vabastamist ning politseivägivalla uurimist.

So ütles, et tudengid kutsuvad reede hommikul kella 7-ks rahva Hongkongi valitsushoone ümbrusse, kui Lami valitsus nende nõudmisi ei täida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles