Suurkoondamine Tallinna TVs: kas ka Saagim ja Võrno saavad sule sappa? (3)

Elu24
Copy
Hannes Võrno juhib TTVs saadet «33 minutit».
Hannes Võrno juhib TTVs saadet «33 minutit». Foto: Kuvatõmmis saatest/TTV

Eile sai teatavaks, et Tallinna Televisioon on kahe päevaga koondanud kaheksa töötajat. Kas kahjumis vaevlev telekanal saadab kulude kokkuhoiuks minema ka tuntud telenäod Anu Saagimi ja Hannes Võrno?

TTV juhatuse liige Taavi Pukk selgitas kolmapäeval Postimehele, et koondamiste põhjus on juba korduvalt meedias kajastust leidnud. «TTV peab leidma kokkuhoiukohti ning kahjuks oli nende ametikohtade kaotamine tulevikus kokkuhoiu saavutamiseks vältimatu,» ütles Pukk.

Tegemist on ühe osaga kokkuhoiukavast, mis hõlmab ka programmi tootmise vähendamist. TTV on alates juunikuust säästurežiimil ning ka sügishooaja algust lükatakse edasi, sõnas Pukk juuni alguses rahvusringhäälingule.

TTVs on saatejuhtidena ametis ka tuntud telenäod Anu Saagim ja Hannes Võrno, kes juhivad vastavalt jutusaateid «Puuduta mind!» ja «33 minutit». Kas koondamislaine võib mõjutada ka neid?

Kindlat vastust sellele küsimusele veel pole: kanali sügisprogramm saab selgeks paari kuu jooksul. «Nii Anu Saagimi kui ka Hannes Võrno saated on hetkel meie programmis ja vaatajate poolt väga hästi vastu võetud,» ütles Taavi Pukk Elu24-le.

Kuigi sügisprogrammi koostamise töö ning sellekohased arutelud ja läbirääkimised seisavad alles ees, andis Pukk lootust, et Võrno ja Saagim teleekraanilt ei kao. «Kindlasti on üheks prioriteediks jätkata nende saadete tootmist ja näitamist, mis on saanud vaatajate positiivse tagasiside ning kõrge vaatajanumbri,» põhjendas ta.

Puki sõnul lähiajal rohkem koondamisi plaanis pole. 

«Puuduta mind!»

«Puuduta mind!» on jutusaade, kus külaliseks alternatiivse maailmavaate ja tegevusväljaga inimesed, kes seda teemat avavad, seisab saate kodulehel. Jutustame müstilisi lugusid, arutleme, viskame õhku küsimusi, ennustame ja spekuleerime, kuid ei paku lõplikku tõde. Saadet juhivad Anu Saagim ning ajakirjanik Sirje Presnal.

Anu Saagim juhib TTVs saadet «Puuduta mind!».
Anu Saagim juhib TTVs saadet «Puuduta mind!». Foto: Kuvatõmmis saatest/TTV

«33 minutit»

Hannes Võrno juhib otse-eetris talk-show'd teemadel, millest avalikult sageli kõnelda ei julgeta. Saatekülalistele kehtib kaks reeglit: tuleb olla aus ja arvestada Hannes Võrno otsekohesusega. Ajal, mil keerutamine, vassimine ja vaenulikkus on kujunenud kergelt öeldes ühiskondlikuks normiks, on viimane aeg tuua au sisse taas aus vestlus, tutvustatakse saadet TTV kodulehel.

Hannes Võrno juhib TTVs saadet «33 minutit». Saates külas Vahur Kersna.
Hannes Võrno juhib TTVs saadet «33 minutit». Saates külas Vahur Kersna. Foto: Kuvatõmmis saatest/TTV
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles