NOËPi hind oksjonil kasvas rekordiliselt suureks

Elu24
Copy
NOËPi hind oksjonil kasvas rekordiliselt suureks
NOËPi hind oksjonil kasvas rekordiliselt suureks Foto: Promopilt

Möödunud nädalal alustasid Eesti artistid üleskutset panna oksjonile oma kontsert, et annetada saadud tulu maailma kalleimat ravimit vajava Annabeli päästmiseks. Nüüd on sama teinud ka NOËP.

Elektroonilise muusika artist NOËP ehk Andres Kõpper alustas Facebookis oksjonit, mille tulud annetatakse kolmekuuse Annabeli raviks. Suurima pakkumise teinud osaleja võidab NOËPi akustilise lühikontserdi ükskõik millises Eesti paigas.

Oksjoniga alustas möödunud reedel Stig Rästa, kes kogus lõpuks 3000 eurot. Rästa üleskutsest vedu võtnud Traffic teenis samuti 3000 eurot, Daniel Levi ajas samasuguse oksjoniga kokku 1500 eurot.

Neljapäeval kella poole nelja ajal päeval, mil NOËPi oksjon oli kestnud mõne tunni, oli suurim pakkumine juba 3000 eurot. Oksjoni alghind oli 300 eurot ja see kestab kaks päeva. NOËP andis teatepulga edasi Mick Pedajale ja bändile Frankie Animal.

Mick Pedaja on praeguseks väljakutse vastu võtnud ja viie tunniga on tema 300 eurone algsumma kasvanud kena 50 euro võrra 350 peale.

Neljapäeva pärastlõunaks oli suurim pakkumine suurenenud 3200 eurole. Tegu on Annebeli heaks tehtud oksjonite rekordiga. Traffic ja Stig on saanud siiamaani kõige lähemale, kogudes 3000 eurot. NOËP ületas 3000 euro piiri.

3200 eurose pakkumise ületas Aliisa Zujeva, kes suurendas panuse 3500 euro peale.

Kolmapäeva õhtu seisuga oli Annabeli geeniraviks vaja veel 140 000 eurot. Kokku on vaja 1,9 miljonit eurot.

Annabelil on geneetiline spinaalne lihasatroofia ehk SMA, mida esineb ühel lapsel 10 000 imiku kohta. Selle tulemusena ei arene edasi Annabeli käte, jalgade ja kaela lihased. Haigusele ravi Eestis puudub ja tavaliselt elavad selle haigusega lapsed aasta või kaks. Ainus lootuskiir on maailma kalleim ravim Zolgensma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles