Valgamaa talunik peab Toiduliidu juhile au teotamise tõttu hüvitist maksma (28)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Toiduliidu juht Sirje Potisepp jäi kohtu otsusega rahule, sest kohus nõustus, et Kaupo Kutsar on teda laimanud.
 
Toiduliidu juht Sirje Potisepp jäi kohtu otsusega rahule, sest kohus nõustus, et Kaupo Kutsar on teda laimanud.  Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kohus otsustas, et Valgamaa põllumees Kaupo Kutsar peab Toiduliidu juhile Sirje Potisepale au teotamise eest hüvitist maksma. Ebaõigete andmete ümberlükkamise soovi ta aga täitma ei pea.

Kutsar, kes on Valgamaa Põllumeeste Liidu juhatuse liige ja Valga kohalik poliitik, on aastaid Toiduliiduga vägikaigast vedanud. Põhjuseks lipumärk, mis pannakse Eestis valmistatud toiduainetele, kui tootja selleks soovi avaldab. Teda häirib, et märki võivad kanda ka tooted, mille põhitooraine pole Eestist. Kutsari sõnul eksitab see tarbijat.

Kriitilised hinnangud viisid mehe lõpuks kohtusse. Potisepp nõudis Kutsarilt kohtu kaudu ebaõigete andmete ümberlükkamist ja au teotamise eest tekitatud kahju hüvitamist. Hagis kirjutati, et Kutsar on mullu 16. oktoobril esitanud avalikkusele Potisepa kohta järgmised valed andmed: president andis teenetemärgi petisele; Potisepp on aastaid Eestis inimesi petnud; kõige tipuks sai selle pettuse eestvedaja veel presidendilt autasu; teenetemärk anti ajupesu tegemise eest; keegi ei julge Eestis midagi ette võtta, et lõpetada tarbijate petmine – ning tagatipuks saab pettuse korraldaja veel medali. Väited esitati portaali Lõunaeestlane artiklis.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles