Naiste jalgpalli MMil selgusid viimased kaheksandikfinalistid

Christopher Krutto
Copy
Ameeriklannad väravat tähistamas
Ameeriklannad väravat tähistamas Foto: Richard Callis / ZUMAPRESS.com

Eile õhtul peeti Prantsusmaal toimuvatel naiste jalgpalli maailmameistrivõistlustel viimased alagrupimängud ning selgusid viimased kaheksandifinalistid.

Tiimid olid jagatud kuute alagruppi ja edasi said iga grupi kaks parimat ning neli parimat kolmanda koha omanikku.

A-grupist pääsesid edasi üheksa punktiga grupi kindlalt võitnud Prantsusmaa, nende järel kuue punktiga lõpetanud Norra ja samuti kolme punktiga grupis kolmanda koha pälvinud Nigeeria. Ainsana jäi sealt grupist ilma edasipääsupiletita Lõuna-Korea, kes ei suutnud korjata ühtegi punkti

B-grupist suundusid kaheksandikfinaali üheksa punktiga grupi võitnud Saksamaa ning nende järel nelja punktiga Hispaania ja Hiina. Edasipääsuta jäi Lõuna-Aafrika Vabariik, kelle saldole jäi sarnaselt Lõuna-Koreale 0 punkti.

C-grupist tagasid edasipääsupileti Itaalia, Austraalia ja Brasiilia, kes lõpetasid kõik alagrupi kuue punktiga. Jamaica lõpetas nende järel neljandana ning ei suutnud ühtegi punkti teenida.

D-grupist suundusid edasi üheksa punktiga alagrupi võitnud Inglismaa ning nende järel nelja punktiga lõpetanud Jaapan. Vastavalt kahe ja ühe punktiga lõpetanud Argentiina ning Sotimaa edasi ei pääsenud.

E-grupist jätkavad MM-tiitli eest võitlemist alagrupi üheksa punktiga võitnud Holland, kuue punktiga teisele kohale jäänud Kanada ja kolme punktiga kolmandaks jäänud Kamerun. Grupi viimane liige Uus-Meremaa punkte ei teeninud.

F-grupist suunduvad kaheksandikfinaalidesse alagrupi üheksa punktiga võitnud Ameerika Ühendriigid ning kuue punktiga teisel kohal lõpetanud Rootsi. Kolme punktiga grupis kolmandale kohale jäänud Tsiili ja ilma punktideta viimaseks jäänu Tai edasi ei pääsenud.

Alagrupifaasi parimateks väravalööjateks olid viie väravaga ameeriklanna Alex Morgan ning austraallanna Sam Kerr.

Täna on naiste jalgpalli MMil kavas paus, kuid juba homme jätkatakse turniiriga, kui kaheksandikfinaalides kohtuvad Saksamaa ja Nigeeria ning Norra ja Austraalia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles