Politsei kinnitusel inimesed end ohustatuna tundma ei pea

BNS
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuigi ööl vastu reedet Põhja-Tallinnas kaht taksojuhti tulistanud mees on jätkuvalt tabamata, ei pea inimesed politsei kinnitusel end ohustatuna tundma.

«Politseil ei ole alust arvata, et tegu oleks inimesega, kes jätkuvalt tänaval suvaliselt tulistab,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja BNSile.

Tema sõnul on politsei tänavatel väljas suurendatud jõududega, et kurjategija võimalikult kiiresti tabada. Ühtlasi vaatab politsei üle ka piirkonna turvakaamerate salvestisi, kuna esialgsetel andmetel lahkus kurjategija sündmuspaigalt jalgsi.

Prokuratuuri kinnitusel näitavad esialgsed andmed, et tulistaja ja taksojuhtide vahel puudus eelnev konflikt. See tähendab piltlikut öeldes, et relvastatud kurjategija astus lihtsalt taksode juurde ja vajutas päästikule. Tulistaja motiive politsei alles selgitab, kinnitati prokuratuurist BNSile. 

Tulistamine toimus öösel Telliskivi tänaval Loomelinnaku ees. Viga saanud mehed viidi haiglasse, kellest üks, 32-aastane mees, suri saadud vigastustesse haiglas. Teine taksojuht on üliraskes seisus. Käivitatud on suuremahuline politseioperatsioon tulistaja tabamiseks.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Janek Laaneväli sõnab, et Telliskivi tänav on varahommikul liiklemiseks suletud.

«Politseioperatsiooni on kaasatud suured politseijõud, kes töötavad sündmuskohal, et selgitada juhtunu asjaolusid. Samuti on väljas hulk politseinikke, kes kontrollivad piirkonda. Teeme kõik endast oleneva, et tulistaja kiiresti tabada,» sõnas operatiivjuht.

Alustatud kriminaalmenetlust juhtiva Põhja Ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Katrin Pärtlase sõnul viiakse kriminaalmenetlust läbi mõrvakatse paragrahvi alusel.

«Võime juba esialgse info pinnalt kinnitada, et pärast kahtlustatava tabamist taotleb prokuratuur tulistaja vahi alla võtmist,» lisas prokurör Pärtlas.

Palume kõikidel inimestel, kel on sündmuse kohta infot, anda sellest teada häirekeskusele telefoninumbril 112 või kirjutada pohja.isikuvihje@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles