Martti Juhkami liitus Saksamaa tippu kuuluva võrkpallitiimiga

Margus Martin
, reporter
Copy
Martti Juhkami (mustas) on jõudnud karjääri jooksul mängida välisklubides Saksamaal, Austrias ja Prantsusmaal ning on nüüd ringiga Saksamaal tagasi.
Martti Juhkami (mustas) on jõudnud karjääri jooksul mängida välisklubides Saksamaal, Austrias ja Prantsusmaal ning on nüüd ringiga Saksamaal tagasi. Foto: TLM Volley

Kaks viimast hooaega Prantsusmaa meistriliigas Tourcoing' meeskonnas mänginud ja korra sama klubiga riigi karikavõitjaks kroonitud Martti Juhkami jätkab profikarjääri Friedrichshafenis.

31-aastane Rakverest sirgunud nurgaründaja sõlmis Saksamaa Bundesligas võistleva tippklubiga ühe aasta pikkuse lepingu.

"Olen väga rahul. Igal juhul on see minu karjääri senine suurim klubi ja ootan selles suhtes põnevusega," rääkis Martti Juhkami. Tema sõnul on tegemist meeskonnaga, kes on pidevalt mänginud võrkpalli Meistrite liigas. Läinud hooajal, tõsi küll, piirduti selles sarjas alagrupimängudega. "Meistrite liigas olid nad kaks aastat tagasi kuue sees. Nii et nad on ikkagi stabiilselt Euroopa tippmeeskond," lisas Juhkami.

VFB Friedrichshafen on pidanud viimasel neljal aastal leppima Saksamaa meistriliigas Berliini Recyclingi järel hõbemedaliga. "Seejuures on viimased kolm aastat kaotatud finaalseeria küll mängudega 3-2, kuid läbi ajaloo on nad kõige rohkem meistritiitleid võitnud meeskond. Kuigi eelmisel aastal võideti Saksamaa karikas ja superkarikas, jäädi meistritiitlist ikkagi ilma," kõneles Rakveres treener Mati Meriranna käe all võrkpalluriteed alustanud Juhkami. Ta lisas, et soovib aidata uuel koduklubil kurba traditsiooni igipõlise rivaali vastu muuta.

Millal Martti Juhkami uue koduklubi juurde siirdub, ei ole mehe ütlusel esialgu veel teada. Seevastu on klaar see, et hooaja esimene tõsine mõõduvõtt Berliiniga peetakse juba oktoobris, kui mängitakse välja järjekordne Saksamaa superkarikas. "Hooaja alguses saab kohe nii-öelda asja kallale asuda," lausus Juhkami.

Mulluses superkarika finaalis võitis VFB Friedrichshafen Berliin Recyclingi meeskonda 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles