Ministeerium kutsus autovedajad vaibale ja karistas neid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Veoauto.
Veoauto. Foto: Meelis Meilbaum

Majandusministeeriumi juurde loodud autoveokomisjon tegi eile otsuse, mis saab 13st autovedajast, kes on hiljuti toime pannud raskeid autoveoalaseid õigusrikkumisi.

Kõige enam rikkusid autovedajad tänavu teises kvartalis sõidu- ja puhkeaja ning sõidumeeriku kasutamise reegleid. Alt mindi ka sellega, et auto või autorongi täismass oli suurem kui lubatud. Lisaks kasutasid mitmed vedajad juhte, kel polnud ameti- või täienduskoolitust läbitud.

Autokaubaveo komisjonis vaatas läbi vedajate selgitused ja tegi otsuse 10 rikkuja kohta. Pooltel võeti paariks kuuks käest tegevlusba. Neli vedajat peavad ministeeriumile esitama tõendi selle kohta, et juhid on nõutava koolituse läbinud. Ühele vedajale saadeti aga peale tööinspektsioon, et kontrollida töö- ja puhkeaja seadusest kinnipidamist.

Ülejäänud vedajate suhtes otsustas komisjon teha ettepaneku haldusmenetlus lõpetada meetmeid rakendamata.

Autokaubaveo komisjon on moodustatud majandus- ja taristuministri käskkirjaga ning komisjoni töö eesmärk on vaadata läbi ja kontrollida autovedude korraldust reguleerivate õigusaktide ja rahvusvaheliste kokkulepete autoveoalaste rikkumiste juhtumid.

Lisaks on komisjoni eesmärgiks teha raskete autoveoalaste rikkumiste ja korduvate teekasutustasu nõuete rikkumiste ilmnemisel pädevatele asutustele ettepanekuid rikkuja suhtes asjakohaste haldusmeetmete rakendamiseks, et tagada autovedudel aus konkurents, liiklusohutuse tõhustamine ja õigusaktide järgimine.

Komisjoni kuuluvad MKM-i, Tööinspektsiooni, Politsei- ja Piirivalveameti, Maanteeameti, Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni ja Autoettevõtete Liidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles