Türilaste puhas vesi kujunes nigeerlase südameasjaks

Copy
Yemi Ayankunle jaoks on keskkonnateemad nõnda olulised, et ta otsustas sellele oma karjäärivalikuga täielikult pühenduda.
Yemi Ayankunle jaoks on keskkonnateemad nõnda olulised, et ta otsustas sellele oma karjäärivalikuga täielikult pühenduda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui avate kraani, et võtta kuumal suvepäeval värskendav sõõm külma vett, siis kui tihti mõtlete sellele, kust vesi tuleb ja kuhu hiljem läheb? Eile sai Eesti esimesed veekäitlusoperaatori kutsetunnistused kätte peale Yemi Ayankunle veel 23 inimest, kellele on vee eest hoolitsemine igapäevatöö.

Ayankunle töö vilju saavad maitsta kõik Türi piirkonna veetarbijad, sest Nigeeriast pärit noormees on leidnud töökoha Türi Vees.

Noori, keda see eriala paelub, on siiski selgelt vähevõitu ja Ayankunle on seega pigem haruldus. Eesti vee-ettevõtete töötajaskond aina vananeb, mida näitab ka SA Kutsekoda juures tehtud OSKA uuring. Vee- ja jäätmekäitlussektoris on suurem osa tööjõust elukaare selles osas, kus pensioniiga on kohe-kohe käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles