PM Düsseldorfis. Treener Novosjolov: pärast medalivõimaluse tekkimist sai muinasjutt kahjuks läbi

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Treener Nikolai Novosjolov, Eesti koondise liikmed ja kaasaelajad rõõmustamas Prantsusmaa vastu saadud võidu üle.
Treener Nikolai Novosjolov, Eesti koondise liikmed ja kaasaelajad rõõmustamas Prantsusmaa vastu saadud võidu üle. Foto: Ville Arike

«Tunded on segased, kahele võidule järgnes kaks kaotust. Päeva algus läks hästi ja tekkis medalivõimalus, kahjuks sai muinasjutt läbi,»« tõdes Eesti epeevehklemise meeskonna treener Nikolai Novosjolov Düsseldorfi EMil saavutatud 4. koha peale.

"Plaan, mille seadsime matšiks Prantsusmaaga, töötas suurepäraselt. Ning seejärel peetud matšis Poolaga, mille suurelt võitsime, oli lausa lust vaadata, kuidas mehed vehklesid. Kahjuks tuli lõpus sein ette.»

Ka ise tippsportlase karjääri jätkav Novosjolov pidi võistlust küünarnukivigastuse tõttu kõrvalt vaatama ja saigi keskenduda teiste juhendamisele. «Kui mina võistlen, loodavad teised liiga palju minu peale. Täna mind rajal polnud, mehed pidid ise tegema ja näitasid, et teevad küll! Loodan kuu aja pärast peetavaks MMiks paraneda ja kui seal samamoodi vehkleme nagu tänastes võidumatšides, on kõik võimalik,» usub ta.

Eesti meeskond vahetas mulluse kuuenda koha - mis samuti oli väga tubli - neljanda vastu. «Jah, koha mõttes on päev kordaläinud, kuid kaotasime kaks medalikohtumist,» esitas Novosjolov oma versiooni praegu naiste koondise peatreenerina töötava Kaido Kaaberma omaaegsest hittlausest «Neljas koht on jama.».

«Taani, kellele poolfinaalis alla jäime, on täna muidugi erilises hoos. Jäime tolles matšis kohe taha, tekkis ebakindlus ja me ei leidnud võtit nende murdmiseks,» nentis juhendaja. «Matšis Prantsusmaa ja Poolaga suutsime enda vehklust vehelda, Ungari on alati olnud väga raske vastane - oleme kaotanud rohkem kui võitnud.»

Novosjolovi sõnul on meeskond seadnud eesmärgi pääseda Tokyo olümpiamängudele, EMi 4. koht andis vajalikke kvalifikatsioonipunkte. «Meeskonna pääsemine olümpiale on plaan A. Kui see ei õnnestu, püüame kohta individuaalturniiril, mis on võimalik nii maailma edetabeli kui ka tsooniturniiride kaudu - need on plaanid B ja C.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles