Ajastugalerii III: laulupeoliste kohal vahetusid lipuvärvid

Raimu Hanson
Copy

Kolmest laulupidude ajastukontserdist viimane, nimeks «1969», viis lauljad, orkestri ja publiku Tartu ülikooli staadionile. Selle üks nurk on umbes samas kohas, kus 150 aastat tagasi asus osa Ressource'i aiast, mis oli esimese laulupeo kahe kontserdi paik. Nüüd istus publik staadionimurul ja rohkem kui 25 koori lauljad seisid tribüünil, pea kohal lipuvärvides kangad. Kontserdi alguses tuletasid need meelde Eesti NSV lippu ja poole kontserdi peal muutusid rahvuslipu laidudeks.

Ajastukontserdil «1969» kõlas valik laulupidude laule ajavahemikust 1969-2014, alates Veljo Tormise kantaadist «Laulu algus» (sõnad Hando Runnel, juhatas Hirvo Surva) ja lõpetades Alo Mattiiseni lauluga «Sind surmani» (seade Aleksander Kunileiu järgi, sõnad Lydia Koidula ja Jüri Leesment, juhatas Triin Koch). Kontserdil osales ansambel Estraadiraadio, vahetekste luges ja osaliselt ka laulis Maria Annus.

Teiste dirigentide seas tõusis ülikooli staadionil pulti Vaike Uibopuu, kes tegi seda ka laulupidude ajaloos esimese naisena üldjuhtide hulgas - aastal 1985 toimunud kahekümnendal laulupeol.

Kolme ajastukontserdi muusikaline juht oli Triin Koch, lavastajad Anu Lamp, Riina Roose ja Karl Laumets, korraldajad Maris Peebo, Maarja Ülper, Reigo Tamm ja Ken Ird.

Laupäev toob laulupeo ürituste kavva lauljate-orkestrantide rongkäigu, mis rivistub kell 15.45 kesklinnas. Kell 18 algab laululaval peakontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles