Viiuldaja ja laulja Maarja Nuut jagas südaööl Raadi kalmistul muusikat

Raimu Hanson
Copy

Laulupeo ajastukontsertide päevale pani punkti tund enne südaööd Raadi kalmistu keskel alanud mälestustseremoonia "Väike suurvaimude öömuusika", mis koosnes Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpa sissejuhatusest ja Maarja Nuudi kontserdist.

Triin Käpp mõtiskles muu hulgas algusest ja lõpust, surmast ja ilmajäämisest, aga ka hirmude ümberkeeramisest, et siis elusamalt elada.

Rahvusvahelise kuulsusega Maarja Nuut laulis ja vestis lugusid ning mängis viiulit ja väikest klahvpilli, mille helisid ta täiendas elektrooniliste nippidega. Tema selja taga haudade vahel kasvavaid puid mängu tõmmates tegi valguskunsti Kristjan Suits. Meditatiivsesse muusikasse sekkus kell 23.45 kalmistu lähedal paar-kolm minutit paukuv ilutulestik, kuid kontsert jätkus.

Maarja Nuudi muusikajagamisest oli osa saama tulnud 150-200 inimest. Mõni neist käis enne kontserti omaste haual. Kalmistu värava lähedal puhkab oma viimset und eesti laulupeo isa Johann Voldemar Jannsen, tema haual põles viis küünalt. Küünlad olid pandud põlema ka väravas ja kalmistu peateel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles