PM Düsseldorfis. Katrina Lehis: kõik olime rabedad, momente ega torget ei leidnud

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Katrina Lehis (vasakul) saab veerandfinaalmatšis Itaaliaga torke kirja.
Katrina Lehis (vasakul) saab veerandfinaalmatšis Itaaliaga torke kirja. Foto: Rahvusvaheline Vehklemisliit/Bizzi Team

Eesti vehklemisnaiskond lõpetas Düsseldorfi EMil naiskonnaturniiri 7. kohaga ning liider Katrina Lehis võttis selle kokku ühe sõnaga: «Kehva.» Ta nentis, et õiget vormi polnud ja niimoodi oli kõrgemate kohtade eest väga raske võidelda.

Ohusignaali andis juba kolmapäevane individuaalturniir, sest ükski Eesti naine ei jõudnud teisest ringist kaugemale. Kõik rõhutasid, et sportlik viha võistkonnavõistluseks ainult kasvab. Ent... «Sportlik viha võib ju suureneda, aga sellega pole midagi teha, kui vormi pole,» lausus Lehis nukralt.

Avamatš tasemelt selgelt nõrgema Suurbritanniaga võeti jõuga ära, kuid veerandfinaalis tugeva Itaaliaga selgus, et täna pole eestlannade päev. Lehis viis esimeses minimatšis omad juhtima, ent kui ta kolm matši hiljem uuesti rajale läks, näitas tabloo juba «miinus kuus».

«Kõik pingutasid, kuid tagaajaja rollis olla ja kaitsva vastase vastu punkte võita on õige vormita väga raske. Kõik olid rabedad, momente ei leidnud, torget ei leidnud,» võttis Lehis kaotatud matšid (ka 5.-8. koha konkurentsis Ukrainaga) ilustamata kokku.

Ehkki Lehis ise jäi ka nendes matšides põhimõtteliselt plussi (kohtumises Itaaliaga läks viimast matši lootusetust seisust päästma ja vastane teenis mitu kerget torget), ei tähendanud see, et ta oma vormis olnuks.

Lehise isikliku treeneri Helen Nelis-Naukase sõnul oli hoolealune supervormis paari nädala eest, enne Poola-laagrit. Seejärel algas vormilangus. «Ma ei jõudnud august välja ega taastuda. Mulle isiklikult sobiks paremini, kui laagri ja võistluse vahele jääks pikem vahe. Enne MMi nii ongi (koondis läheb juuli alguses Saksamaale laagrisse, MM algab kuu keskel - toim) ja loodetavasti läheb meil maailmameistrivõistlustel paremini,» rääkis Lehis.

Kas päeva lõpuks leiti miski tunne üles, sest Ungari üle saadi 7. koha matšis kindel võit? «Neil on praegu väga noor võistkond ja nende tase ongi selline,» vastas Lehis, ning koondisekaaslane Kristina Kuusk noogutas kõrvalt kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles