PM Düsseldorfis. Kaido Kaaberma: õiget vormi polnud

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

«Kolm,» andis vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma hinde Düsseldorfi EMi võistkondlikule 7. kohale. Ta pidi tõdema samamoodi nagu ankrunaine Katrina Lehis: selleks võistluseks ei saavutatud õiget sportlikku vormi.

«Heaks saanuks võitlust lugeda juhul, kui me saanuks veerandfinaalis Itaaliast jagu. Kuid kaotasime neile igas faasis. Esimese matši järel veel juhtisime, kuid teine-kolmas-neljas läksid kõik ära. Kahju, et me ei saanud neile vastu. Kui keegi väga tugevalt võistkonda vedama hakanuks, tulnuks ehk teised kaasa. Kahjuks me seda ei suutnud, Itaalia häälestatus oli parem, me ei leidnud nende vastu õiget rohtu. See oli päeva põhimatš,» ütles Kaaberma.

Järgnenud heitluses Ukrainaga suudeti võita vaid üks minimatš - seda tegi Lehis, kes matši keskel tõi 10:4 eduga Ksenia Pantelejeva üle Eesti korraks mängu tagasi.

«Püüame MMiks sädet üles leida,» lisas Kaaberma. Miks sädet nüüd, Vana Maailma tippjõuproovil ei tekkinud? «Järelikult ei suutnud me vormi ajastada.» Sama tõdes peatreener ka võistlusjärgses vestluses vehklemisliidu presidendi Margus Hansoniga.

Kaaberma: «Tippspordis pole kahjuks nii, et teed asju samamoodi nagu varem ja saavutad sajaprotsendiliselt samasugused tulemused. Oleme viimastel aastatel alati enne EMi Poolas laagris käinud.» Ka mullu, kui EMi tuli individuaalne kolmikvõit ja naiskondlik pronksmedal? «Jah. Kõik Euroopa koondised teavad, et enne EMi on laager.»

Juhendaja lisas, et vormikõver sõltub osaliselt ka emotsioonist - kui läheb hästi, muutud kindlamaks, kui kaotad, hakkad värisema.

«Kui praegu oleme põhjas, siis väga loodan, et kolme nädala pärast, mil algab MM, jõuame kõrgemale. 24/7 ei saa tippvormis olla. Juuli alguses läheme laagrisse Saksamaale, mis lõpeb nädal enne võistlust. Seal on peale sakslaste ja meie veel ukrainlased. Püüame seal õige vormi saavutada,» loodab Kaaberma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles