Kirdi abiline järjekordsest rekordviskest: see ei tulnud emotsiooni pealt, vaid oli tehniliselt hea sooritus

Silver Tabo
, reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Odaviskaja Magnus Kirt uuendas kolme päeva jooksul juba teist korda nii Eesti rekordit kui ka maailma hooaja tippmarki. Kui neljapäeval Tšehhis Ostravas peetud jõuproovil oli eestlase võidutulemus 90.34, siis täna Soomes Kuortanes 90.61.

Kaks päeva tagasi elus esimest korda maagilise 90 meetri piiri ületanud Kirt tunnistas Ostrava võistluse järel, et suurepärase tulemuse sünnile aitas kaasa sportlik viha, kuna teda hoiti 5–10 minutit hoovõturaja alguses kinni. Tänane resultaat tuli aga tehniliselt hästi välja.

«See katse ei tulnud emotsiooni pealt,» kommenteeris tänast rekordviset kohapealt jälginud Kirdi abiline Marek Vister Postimehele. «Täna sai ta hoojooksul kohe hästi liikuma. Viskesooritus oli hea ning tunnetuse pealt parem kui Ostravas,» analüüsis Vister sarnaselt neljapäeval teisel katsel aset leidnud katset.

Marek Vister.
Marek Vister. Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Seejuures saigi Kirt protokolli kirja vaid kaks õnnestunud katset. Lisaks teise vooru rekordilisele tulemusele viskas 29-aastane tõrvalane kolmandas voorus 82.75. Kaks katset astus ta üle ning viimasest ehk kuuendast katsest loobus.

Visterile valmistab heameelt, et Kirt tegi tugeva tulemuse võistluse niivõrd varajases faasis, kuna tiitlivõistlustel tuleb edasiseks heitluseks samuti esimese kolme vooruga hea märk maha saada. Samas tunnistas ta, et rekordviskele järgnenud ärakukkumisega tuleb veel vaeva näha. «Tahes-tahtmata mõjutab see (väga hästi õnnestunud katse – toim) sportlast, peame sellega veel tööd tegema,» tunnistas Vister.

25. mail hooaja avanud Kirt on nüüdseks kaasa löönud kuuel võistlusel, millest võitnud koguni viis. Nüüd ootab teda ees paari nädala pikkune treeningpaus. Järgmisena on Kirti oodata starti 9. juulil Luzernis, kolm päeva hiljem võtab ta osa Monaco Teemantliiga etapist.

Kourtane võistluse meeste odaviske tulemused:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles