Paides panid papagoid kodust plehku

Copy
Koduse eluga harjunud papagoi Sära läks maailma uudistama.
Koduse eluga harjunud papagoi Sära läks maailma uudistama. Foto: Kelly Mass

Eile panid Paides kodust plehku kolm papagoid. Kuigi kaks neist leidsid veel samal päeval omal käel kodutee üles, otsivad omanikud üht endiselt taga.

Eksootiliste lindude omanik Kelly Mass rääkis, et linnud pääsesid plehku õnnetu juhuse läbi. Papagoid veetsid aega terrassil olevas puuris, kui noor peretütar tahtis ühte neist kätte võtta. «Ta ei arvestanud välitingimustes olemisega ja uudishimulik Sära läkski maailma avastama,» selgitas Mass. «Ehmatusest jäi puuriuks lahti, kui ta vanemaid kutsuma jooksis, ja selle ajaga olid ka teised kaks läinud.»

Kui kaks neist leidsid iseseisvalt kodutee üles, kui kõht tühjaks läks, siis kolmandat pere enam näinud pole.

Mass rääkis, et ula peal olev papagoi Sära on seltsiv ja tal on kombeks inimestele pähe maanduda, seega ei tasu sellest heidutuda, kui lind peaks tulema võõrastega sõprust sobitama.

Linnu märkamisel võiks proovida teda enda juurde meelitada. «Võite proovida kätt üleval hoides teda kutsuda/vilistada, siis on ka võimalus, et lendab käe peale,» juhendas Mass. «Hammustamist pole vaja karta, ta näksab õrnalt ja armastab paisid.»

Kui märkad Paide vahel ringi lendamas lindu, keda Eesti looduses just naljalt ei kohta, siis palub omanik võtta ühendust numbril 588 172 77 või kirjutada Facebookis kasutajale Kelly Mass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles