Pankur Lõhmus: kui meie pakuks riigipensionit, pandaks meid vangi! (68)

Copy
«Kui Rain Lõhmus või LHV teataks, et hakkab pakkuma toodet nimega esimene sammas, mis tähendab, et võtame ühelt inimeselt raha ja maksame selle kohe teisele välja, siis pandaks nad selle eest vangi.»
«Kui Rain Lõhmus või LHV teataks, et hakkab pakkuma toodet nimega esimene sammas, mis tähendab, et võtame ühelt inimeselt raha ja maksame selle kohe teisele välja, siis pandaks nad selle eest vangi.» Foto: Mihkel Maripuu

Pankuri ja LHV asutaja Rain Lõhmuse sõnul pole probleemne mitte teine pensionisammas, vaid esimene sammas ehk riigipension, mida ta ei pea paljuks nimetada Ponzi skeemiks, teisisõnu investeerimispettuseks, kus lahkuvatele investoritele makstakse uute liitunute rahaga ja mingit majandustegevust pole. Teise samba mõistliku reformimisega on Lõhmus siiski päri.

Kas eelmisel nädalal Swedbankist lahti lastud Robert Kitt võiks LHVs tööd leida?

Kõigepealt on see iga inimese enda otsus, kus ja mida ta tahab teha. Praegu on ta endiselt Swedbanki hingekirjas, mistõttu pole see mõeldav.

Kahtlase raha liikumise uudised tuleb kogu aeg peale. Äripanga kolmele töötajale esitati kahtlustus. Swedbanki juhtkond vahetati välja. Kas Eesti pangandus on kriisis?

Ma arvan, et need on minevikuteemad. Ilmselt on kunagi olnud ärisid, mis tänastele standarditele ei vasta. Aga Äripanga ja Swedbanki kaasused on väga erinevad. Üks on väike nišipank, teine suur universaalpank.

Kommentaarid (68)
Copy
Tagasi üles