Video: Tallinna loomaaed kostitas šimpanse eriti mõnusa maiusega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Šimpans Pino tähistas sünipäeva.
Šimpans Pino tähistas sünipäeva. Foto: Kuvatõmmis videost

Jaanipäeval, 24. juunil sai 32-aastaseks loomaaia Tallinna loomaaia isane šimpans Pino. Sel puhul pakuti Pinole ja tema kaaslastele mõnusalt jahutavat mahlajäätist. 

Pino sündis 24. juunil 1987 Amsterdamis ja saabus Tallinna 1994.aasta juunis, kaks päeva enne oma seitsmendat sünnipäeva. Ta kolis siia, et pakkuda seltsi Tallinna loomaaias elavale šimpansitüdruk Bettyle, kelle veterinaarkontroll oli konfiskeerinud 1991. aastal Keeniast tulnud laevalt. Pool aastat peale Pino kolimist Tallinna, 1995. aasta jaanuaris, tõi Sierra Leonest saabunud laev salakaubana kaasa järjekordse pisikese šimpansitüdruku. Umbes aastane 4,8 kilo kaalunud tegelane sai nime Pino Amsterdami maha jäänud šimpansist sõbranna järgi – Quincy.

Pino on äärmiselt südamlik ja rahuliku meelega šimpansipoiss, kuid vahel peab ta oma karjajuhi õigused maksma panema, kutsudes tüdrukuid Bettyt ja Quincyt korrale. Kord peab majas olema ja tüdrukud kuulavad sõna! Kuigi Pino veedab palju aega tüdrukute seltsis, järglasi neil ei ole. Võib-olla ei ole nad üksteise jaoks ikkagi need õiged, säde pole süttinud. Ehk seepärast, et oma lapsepõlve veetis Pino inimeste juures. Ta armastab inimesi väga ja eelkõige oma talitajaid.

Pino ja tüdrukud on hea tervise juures ja naudivad väga tervislikku toitu. Pino lemmikuteks on paprika, roheline sibul, mugulsibul, puhastatud toored kartulid ja loomulikult banaan. Vahel harva naudib ta ka jäätist ja killukest tumedat šokolaadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles