Revolutsioon töökeskkonnas – äge 21. sajandi kontorihotell

Copy
Foto: HammerHub OÜ

Elame ajal, mil tööd saab teha sisuliselt igal pool. Ehkki tulenevalt töö iseloomust on kellast-kellani töökohad mõnel pool endiselt vajalikud ega kao ilmselt veel niipea, pakuvad paljud tööandjad üha enam kodus töötamise võimalust. Kui see aga mingil põhjusel ei sobi, siis on heaks alternatiiviks ühiskontor ehk moodsalt öeldes kontorihotell.

HammerHub on kaasaegne ja inspireeriv töökeskkond Nõmmel pilkupüüdvas Manta Majas. Ühiskontoris on olemas kõik tööks vajalikud tehnilised vahendid – lisaks mitmesugustele tööpindadele on kontorihotellis köögi- ja puhkenurgad, erineva suurusega koosolekuruumid, konverentsiruum koguni 50 külalise võõrutamiseks, spetsiaalsed helikindlad «telefonikabiinid» kõnede tegemiseks, tipptasemel tehnikaga varustatud podcast-stuudio raadiosaadete salvestamiseks ning veel väga palju kaasaegse kontori juurde kuuluvat. Loomulikult sisaldub rendihinnas veel printimisteenus ning ka kohvi võib juua täpselt nii palju kui hing ihkab. Kui rentnikel on vaja haldusküsimustes tuge, siis saab abi HammerHubi tegevjuhilt.    

«Ühiskontor ei ole ilmtingimata avatud kontor ning neid kahte ei tohi segamini ajada,» rõhutab HammerHubi müügi- ja tegevjuht Katre Tamp. Tema sõnul kardavad paljud ühiskontori kasuks otsustada just seetõttu, kuna pelgavad, et avatud keskkond segab keskendumist ja pärsib töövõimet. Tegelikult on HammerHubis väga erinevaid tööpindu. «Kes tahab saab üksinda kabinetivaikuses tööd teha, aga neile, kes soovivad tiimiga külg külje kõrval toimetada ja vahetult mõtteid jagada, sobivad tõenäoliselt paremini avatud lahendused,» tutvustab Tamp HammerHubi kontorihotelli mitmekesiseid võimalusi. Ühiskontorisse on oodatud kõik ettevõtjad ja vabakutselised spetsialistid endale sobivaks perioodiks lauda või väikekontorit rentima.

Foto: HammerHub OÜ

Muretu ja mugav täisteenus

Klientidel on võimalik valida mittestatsionaarse ja statsionaarse töökoha vahel. Esimesel juhul on tegu lahendusega, mille kasutamine toimub nn hot-desk põhimõttel: lauda kasutab see, kes esimesena kohale jõuab ning peale töö lõpetamist tuleb oma isiklikud esemed ära koristada (viia koju või paigutada selleks ette nähtud lukustatavasse kappi). Statsionaarsed töökohad on nimelised ning õigus nende kasutamiseks on ainult ühel kindlal inimesel – lauale võib paigutada monitori ning hoida oma isiklikke esemeid nii laual kui ka lukustatavas sahtliboksis.

Mõeldes klientide heaolule on ühiskontorisse paigaldatud kaasaegsed ventilatsiooni- ja jahutussüsteemid ning kõik töökohad on sisustatud kaasaegse ergonoomilise mööbliga. Avaras kontoris on ka mugavad elektriliselt tõstetavad lauad tänu millele on lihtne kehaasendit muuta ning aidata kaasa heale vereringlusele.

HammerHubis kontoripinda rentiva Hoonestusprojektide arendusega tegeleva ettevõtte Majapood juhi Madis Jäätma arvates on ühiskontoril palju eeliseid. «See on mugav täisteenus ning ei ole vaja muretseda töökohtade ja ruumide korrashoiu ning erinevate tööks vajalike lisateenuste eest, mida muidu oleks vaja ise otsida ja majandada – siin on kõik elementaarne koosolekute ja kohtumiste korraldamiseks olemas,» kiidab Jäätma HammerHubi ühiskontori terviklikku ja läbimõeldud teenust ning on rahul ka sellega, et maja on uus ja kaasaegne ning hõlpsalt ligipääsetav, alumisel korrusel on söögikoht, 24/7 fitness-keskus ning ka parkimine on tasuta.

Foto: HammerHub OÜ

Püsikulud kontrolli alla

Kinnisvaraettevõtte Restate juhi Ardi Roosimaa sõnul katsetati enne ühiskontori valimist töötamist erinevates keskkondades, kuid praegu ollakse otsusega Nõmmele kolida väga rahul. Restate alustas püsikontoris, kus oli vaja maksta teenuste eest, mida ettevõtte töötajad tegelikult üldse ei vajanud ega kasutanud ning sellest tulenevalt olid igakuised kulud suhteliselt kõrged. «Kuna meie tiim on päris liikuv ja püsivaid töökohti saame ilusti omavahel jagada, siis ühel hetkel taipasime, et paindlik tööpind on meie jaoks väga loogiline lahendus,» räägib Roosimaa. Alustati ühiskontoris kesklinnas, kuid üsna pea hakkas kollektiiv kasvama ning sealses keskkonnas tekitas laienemine probleeme. 

HammerHubi satuti ärialase koostöö kaudu. Esialgu tundus linna serva kolimine võimatu missioon, meenutab Roosimaa: «Paljud kliendid asusid kesklinnas ning ka endal oli mugavam igast küljest kohale jõuda.» HammerHubis korraldati alguses ühistöö päevi, mil saadi tiimiga kokku ning koosolekute asemel töötati intensiivselt ühise eesmärgi nimel kõrvuti. «Kuna sellest tulenenud sünergia oli märksa tugevam kui planeeritud koosolekutest saadav kasu, siis suhteliselt kiiresti hakkas kogu meeskond HammerHubi ühiskontorit eelistama ning prooviperioodist sai püsiv töökoht,» räägib Roosimaa.

Tema arvates on ühiskontoril väga palju eeliseid: avar ja meeldiv töökeskkond, ergonoomiline kontorimööbel, juhtmevaba esitlustehnika, mõnusad köögi- ja puhkenurgad lõõgastumiseks, sekretäri- ja printimisteenus ning lukustatavad kapid, kus vajadusel asju hoida. «Kui ettevõte kasvab, siis on võimalik töökohti juurde luua või vastupidi vähendada,» kiidab Roosimaa HammerHubi paindlikke võimalusi ning rõhutab, et ühiskontoris töötamine on aidanud ka püsikulusid oluliselt paremini kontrolli all hoida. 

Foto: HammerHub OÜ

Väärtuslikud kontaktid

HammerHubi paindlike lahendustega on rahul ka personaliteemadega tegeleva Enesekindlusvabriku juht Ketlin Kasak. «Koosolekuruume saab broneerida ainult vastavalt vajadusele ja konkreetseks ajavahemikuks ning nende kasutamine sisaldub rendihinnas,» räägib ta ning lisab, et ruume on väga erinevaks otstarbeks ja mitmekesiste võimalustega – üks kliendikohtumisteks, teine arenguvestlusteks ning kolmas koolitusteks.

Samuti tõstab Kasak esile väikseid helikindlaid ruume, kus on võimalik pidada konfidentsiaalseid telefonikõnesid, ning seda, et kontorisse on võimalik ööpäevaringselt sisse pääseda. «Väga mugav on see, et kõik teenused sisalduvad rendihinnas – kohv/tee, hooldused, kommunaalmaksed, koristus, printimine, kontoritarvete tellimine ning muu tööks vajalik – ning tasuda tuleb vastavalt tegelikule tarbimisele.»

Nii Jäätma, Roosimaa kui ka Kasak on kõik ühisel arvamusel, et väärtust, mida pakuvad ühiskontoris loodud kontaktid, on võimatu üle hinnata. Nad kõik tõdevad, et HammerHubis saab kohtuda huvitavate inimestega teistest valdkondadest, millest võib välja kasvada põnevaid uusi ideid ja koostöökohti. Kasaki arvates annavad võrgustamisele veelgi hoogu juurde toredad ühisüritused, mis rentnikke lähendavad ning on vajalikud, et igapäevasest töörutiinist välja saada.

«Ühiskontori hinnapoliitika on igati paindlik ja konkurentsivõimeline,» räägib Tamp. Mittestatsionaarse töökoha kasutamine maksab 150 eurot kuus ning statsionaarse töökoha eest tuleb välja käia pisut rohkem, 180 eurot kuus. Lisaks pakutakse huvilistele ka ühe-, viie- ja kümne päeva pileteid, mis tagavad õiguse valitud perioodi vältel HammerHub kontorihotelli mittestatsionaarseid tööpindu kasutada. Kui veel kahtlete, kas HammerHub ühiskontor on teie jaoks ikka õige valik, siis on võimalik teenust kaks päeva tasuta proovida.

Ühiskontor linnulennult

860 ruutmeetrit inspiratsiooni

115 mugavat töökohta

10 nõupidamis- ja koolitusruumi

150+ rahulolevat klienti

6 põhjust, miks eelistada ühiskontorit

  1. Esinduslik keskkond – soliidsed nõupidamis- ja tööruumid, mis on sisustatud ergonoomilise mööbliga ning kaasaegse ja kvaliteetse juhtmevaba tehnikaga.
  1. Paindlikkus – töökohta on võimalik kasutada just nii kaua, kui vaja. HammerHub pakub näiteks nii ühe, viie ja kümne päeva pääsmeid kui ka tähtajatuid lepinguid.
  1. Kõik hinnas – hinnas sisaldub nii kiire wifi, kohv ja tee ning printimis- ja nõupidamisruumide kasutamise võimalus – kõik selleks, et saaksid keskenduda 100% oma tööle.
  1. Sünergia – ühiskontoris saab suhelda teiste ettevõtjatega, mis loob hea pinnase uute äriideede ja koostöö sünniks.
  1. Suure kontori võimalused – HammerHubis saad kasutada kõiki suure kontori võimalusi  – kööki, puhkenurkasid, nõupidamisruume, printereid, podcast-stuudiot jpm.
  1. Turvaline ligipääs 24/7 – kontorihotelli saad ööpäevaringselt turvaliselt ja mugavalt siseneda vaid sõrmejälje ja/või telefoni abil.

Uuri lähemalt: www.hammerhub.ee

Copy
Tagasi üles