Vihjajad aitavad politseil üha enam roolijoodikuid tabada

Karolina Kadak
, reporter
Copy
Jaanipäeval kontrollis politsei Pühajärve lähistel autojuhtide kainust, teiste liiklejate abil tabati liiklusest seitse joobes juhti.
Jaanipäeval kontrollis politsei Pühajärve lähistel autojuhtide kainust, teiste liiklejate abil tabati liiklusest seitse joobes juhti. Foto: Jürgen Puistaja

Tänavu on Tartu maakonnas autoroolist tabatud 403 joobes juhti. Neist tervelt 105 on vahele jäänud tänu tähelepanelikele kaasliiklejatele, kes on juhtide kahtlasest käitumisest politseid teavitanud.

Erandiks polnud ka jaanipäeva nädalavahetus, näiteks laupäeval juhtus Tartumaal liiklusõnnetus, kus hõbedane Audi sõitis otsa Toyota maasturile. Keegi viga ei saanud, kuid Audi juht otsustas sündmuskohalt põgeneda, millele reageeris Toyota juht, kes politseid teavitas. Politseipatrull peatas Audi mõned kilomeetrid eemal ning selgus, et autot juhtinud 30-aastane mees oli raskes joobes. Tema auto teisaldati ning mehe asjus alustati kriminaalmenetlust.

Iga päev saab Lõuna prefektuur Tartus ja Tartumaal kaks-kolm telefonikõnet, milles antakse vihje joobekahtlusega roolikeeraja kohta. Sellest hoolimata on käesoleva aasta esimeses pooles purjus juhid siin põhjustanud 17 liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles