Toomas Alatalu: Sport, poliitika ja rahvuslik mälu

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov lubas, et kui Venemaa hääleõigus Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees taastatakse, siis õiendab Moskva ka oma liikmemaksuvõla.
Vene välisminister Sergei Lavrov lubas, et kui Venemaa hääleõigus Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees taastatakse, siis õiendab Moskva ka oma liikmemaksuvõla. Foto: Evgenia Novozhenina

Pärast mais Helsingis toimunud Euroopa Liidu välisministrite kohtumise häälteenamusega (vastu olid Eesti, Läti, Leedu, Poola, Gruusia, Suurbritannia) otsust tuli arvestada, et Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee taastab 24. juunil Venemaa volitused ENPAs. Arutelu venis küll teisipäeva, ent häältega 118:62 tegi Nord Streami toruehitajate seltskond muule Euroopale ära.

Ehk siis öeldi seda, et Euroopa ei ole enam pahane Venemaa peale, kes vallutas viiendiku Gruusiast, võttis Ukrainalt ära Krimmi ja lõi kaks separatistide pesa Donbassis – lepime sellega ja küll lepivad ka üksi agressiooni tõrjunud Gruusia ja Ukraina. Tegelikult oli asi üllatusest kaugel, sest alles 9. juunil oli suur kolmik – USA, Venemaa ja ELi tipp – lahendanud võimukriisi Moldovas nii, et juhtohjad kahe arengusuuna vahel olevas riigis anti Moskva-meelse partei kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles