Ostrova Festivali esinejad on valitud publiku soovil

Copy
Liis Lemsalu.
Liis Lemsalu. Foto: Erakogu

Juuli keskpaigas toimub maagilises Setomaa külas Ostrova Festival, mille esinejad on valitud publiku enda soovil.

Esinejate valik on tehtud publiku soovide järgi. „Korraldasime eelmisel aastal oma veebilehel ja Facebookis küsitluse. Küsisime Ostrova sõprade käest, keda nemad sooviksid Ostrova Festivalil esinemas näha“, ütles korraldaja Aime Tulp. „Kõige rohkem sooviti Ostrovas näha Vennaskonda, kes ka reede õhtul lavale üles astub. Lisaks esinevad publiku soovil ka veel näiteks The Tuberkuloited, Liis Lemsalu koos bändiga ja Meisterjaan“, lisas Tulp.

Publiku valiku seas oli ka artiste, kes olid end antud kuupäevadel juba teistele kontserditele lubanud. Ostrova Festival toimub ühe korra aastas vaid paari taluga Setomaa külas. Kui igapäevaselt toimetatakse Ostrovas mustasõstra kasvatusega, siis juuli keskel tuleb kokku mitu tuhat inimest.

„Me korraldame muusikaüritusi Ostrovas juba alates alates 2011. aastast. Kui alustasime, siis ei julgenud kohe veel reklaamigi teha, vaid korraldasime festivali vaid Meremäe elanikele. Kohale tuli aga 700 inimest“, rääkis Tulp. Nüüdseks väisab Ostrovat juba mitutuhat inimest, kuid korraldaja on öelnud, et liiga suureks nad kasvada ei soovi. Ostrova Festivali eesmärk on pakkuda külalistele osa Setomaa kohalikust kultuurist kui ka tuua kohalikele elanikele koju kätte Eesti tippartistid, kuid säilitada väikese festivali hubasus ja mõnus õhkkond. Ostrovasse viib kitsas metsatee, millel sõites võib tekkida kahtlus, kas oled ikka õiges kohas või jõuad maailma lõppu. Kohale jõudes võib aga üllatuda selle paiga maagias – kontsertlava asub metsade vahel aasal, täpselt oru perve peal. Külalistele on valmis pandud pingid ja heinapakud. Erinevad kohvikud pakuvad maitsvaid ja tervislikke hõrgutisi. Öökoha pärast külalised samuti muretsema ei pea. Eraldi on valmis seatud telkimisala, kus tähistaeva all öö mööda saata.

Ostrova Festival toimub 19.-20. juulil Ostrova külas, Setomaal. Üles astuvad Väliharf, Jäääär, Rein Rannap ja Ott Lepland, Vennaskond, Rikka Ivvani Pillilaagri noored muusikud, Värska Muusikakooli Pilliklubi, Nedsaja Küla Bänd, The Tuberkuloited, Liis Lemsalu Band, Ivo Linna ja Supernova, Kosmikud ja Meisterjaan. Lastele on teatrietendus LOTTE “Reis Setomaale”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles