Madagaskari pealinnas muljuti rüseluses surnuks 16 inimest

Copy
President Andry Rajoelina pidustustel osalemas.
President Andry Rajoelina pidustustel osalemas. Foto: The Straits Times

Madagaskari pealinnas Antananarivos muljuti kolmapäeval iseseisvuspäeva tähistamiseks korraldatud üritusel puhkenud rüseluses surnuks vähemalt 16 inimest, teatasid haiglatöötajad.

"Me oleme vastu võtnud 95 inimest, kellest 16 olid juba surnud," ütles linna keskhaigla juhataja Oliva Alison Rakoto uudisteagentuurile AFP.

Rakoto informatsiooni kohaselt sai surma ka kolm last.

Kohaliku meedia andmetel juhtus õnnetus Mahamasina staadioni, kuhu tuhanded inimesed olid kogunenud kontserdile, millele järgnes sõjaväeparaad. Õnnetus juhtus esialgsetel andmetel paraadi lõpul, kui turvatöötajad avasid väravad, et rahvas saaks lahkuda ja siis politseinikud sulgesid need, kui puhkes tunglemine. 

"Kui korraldajad avasid väravad, siis me olime esireas ootamas. Järsku hakkasid inimesed jooksma, et meist ettepoole pääseda. Nad tõukasid meid, osad isegi lõid ja kiskusid," kirjeldas 29-aastane Jean Claude Etienne Rakotoarimanana, kes minestas ja pääses kergemate vigastustega.

Aastal 2018 sai samal staadionil korraldatud Madagaskari ja Senegali jalgpallikohtumisel rüseluses surma üks ja vigastada 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles