Austraalia õpilane jäi Põhja-Koreas kadunuks

Copy
Alek Sigley.
Alek Sigley. Foto: UGC / ALEK SIGLEY via FACEBOOK

Austraalia võimud nõuavad kohest kinnitust teadete kohta, et nende kodanik on Põhja-Koreas kinni peetud.

29-aastase Pyongyangis elava üliõpilase Alek Sigley vanemad ei osanud mehe asukohta kinnitada, kuid märkisid, et ei ole temaga teisipäevast alates kontakti saanud. Pere sõnul üritavad Austraalia võimud Sigley olukorrale kinnitust leida.

Austraalia valitsuse sõnul võib olukord olla väga tõsine. Ühe Austraalia valitsusametniku sõnul on Lõuna-Korea esindajad võtnud ühendust Põhja-Korea asjassepuutuvate ametnikega.

«Pole kinnitatud, et Alek on Põhja-Koreas kinni peetud,» teatas perekond täna. «Olukord on aga selline, et Alek ei ole Austraalia aja järgi teisipäeva hommikust sõprade ja perekonnaga digitaalses kontaktis olnud, mis on tema jaoks ebatavaline.»

Pole teada, miks Aasia uuringute õpilane ja ladusalt korea keelt valdav Sigley peaks Põhja-Korea võimude hambusse sattuma. Austraalia ringhäälingu sõnul teatasid Sigley sõbrad tema kadumajäämisest varem sel nädalal.

Aasta aega Kim Il-sungi ülikoolis korea kirjandust õppinud Sigley on pärit Perthist. Lisaks õppetööle on tal ettevõte, mis pakub lääne turistidele Põhja-Koreas turismiteenust. Esimest korda külastas ta Põhja-Koread 2012. aastal ja on seal hiljem korduvalt uuesti käinud.

Märtsis avaldas väljaanne The Guardian Sigleyst loo, milles kirjeldas meest kui ainukest Põhja-Koreas elavat austraallast.

«Tudengiviisat omava pikaajalise elanikuna on mul pea pretsedenditu ligipääs Pyongyangile,» märkis ta toona. «Ma võin vabalt linnas jalutada, ilma et keegi mind saatma peaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles