Osa volinikke hiilib mitu aastat seadusest kõrvale (1)

Copy
Edmond Penu (keskel) on üks neist volinikest, kes jättis tähtajaks huvide deklaratsiooni täitmata, kuigi peab oluliseks korruptsiooniga võitlemist.
Edmond Penu (keskel) on üks neist volinikest, kes jättis tähtajaks huvide deklaratsiooni täitmata, kuigi peab oluliseks korruptsiooniga võitlemist. Foto: Urmas Luik

Kui enamjagu vallavolikogude ja Pärnu linnavolikogu rahvasaadikutest deklareeris oma huvid 31. maiks, nagu korruptsioonivastane seadus ette näeb, leidub hea hulk neidki, kes pole isegi kuu aega pärast tähtaja möödumist nõuet täitnud. Kohustuse täitmata jätjate kõrval paistab osa volinikest silma uskumatult pisikese sissetulekuga, mille puhul tekib küsimus, kui ausalt rahva nimel otsustaja makse maksab. Nimelt tuleb rahvaesindajatel huvide deklaratsiooni aastatuluna kirja panna sama summa, mis esitati maksu- ja tolliametile tuludeklaratsioonis.

Üks, kes tänavust huvide deklaratsiooni pole tähtajaks esitanud, on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) korruptsioonitoimkonna asutajaliige ja Pärnu volikogu liige Edmond Penu, kes kandideeris kevadel riigikokkugi ja lubas võidelda korruptsiooni, ebaaususe ja ahnete kohtutäiturite vastu.

Ent ametiisikute huvide deklaratsiooni esitamise kohustus tuleneb korruptsioonivastasest seadusest. Huvide deklaratsioon sisaldab mitmesuguseid andmeid ametiisiku varade, kohustuste, nõuete ja huvide kohta. Justiitsministeeriumi hallatav veebileht www.korruptsioon.ee kuulutab, et parim korruptsiooni ennetusvahend on justnimelt läbipaistvus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles