Netflixi vallutamas: millised seitse filmi ja sarja paiskavad eetrisse Obamad?

Copy
Michelle ja Barack Obama mullu veebruaris.
Michelle ja Barack Obama mullu veebruaris. Foto: JIM BOURG / REUTERS / Scanpix

USA eelmise presidendi Barack Obama ja tema abikaasa Michelle Obama produktsioonifirma Higher Ground teatas juba kevadel, et asub tootma voogedastusteenusele Netflix dokumentaalsarju ning filme ning nüüd on teada ka, millal neist esimesi näha saab. Mis on aga need seitse linateost, mida endised Valge Maja asukad publikule pakuvad?

Higher Groundi teatel on kõik seitse projekti produktsiooni eri staadiumitest ning jõuavad ekraanile mitme aasta kestel.

  • Dokumentaalfilm «Ameerika tehas» («American Facrory») jõuab voogedastusteenusesse ning Põhja-Ameerika kinodesse 21. augustil. Film vaatab elu postindustriaalses Ohios, kus Hiina miljardär avab hüljatud General Motorsi tehases uue vabriku.
Dokumentaalfilmi «Ameerika tehas» («American Facrory») poster.
Dokumentaalfilmi «Ameerika tehas» («American Facrory») poster. Foto: IMBD
  • Draamasari «Õitseaeg» («Bloom») jutustab elust moemaailmas Teise maailmasõja järgses New Yorgis, pöörates tähelepanu takistustele, millega olid silmitsi naised ja vähemuste esindajad, aga ka suurtele edusammudele, mida tol ajal ühiskonnas tehti.
  • Filmiks vormitakse David W. Blighti tänavu Pulitzeri ajaloo preemia võitnud raamat «Frederick Douglass: vabaduse prohvet» («Frederick Douglass: Prophet of Freedom»), mis kõneleb mustanahalisest aktivistis ja riigimehest, kes pages 1838. aastal orjusest ning asus võitlema orjapidamise vastu.
David W. Blighti tänavu Pulitzeri ajaloo preemia võitnud raamat «Frederick Douglass: vabaduse prohvet» («Frederick Douglass: Prophet of Freedom»).
David W. Blighti tänavu Pulitzeri ajaloo preemia võitnud raamat «Frederick Douglass: vabaduse prohvet» («Frederick Douglass: Prophet of Freedom»). Foto: Simon & Schuster
  • Sarja «Tähelepanuta» («Overlooked») aluseks on ajalehe The New York Times samanimeline järelehüüete rubriik, mis jutustab lugusid märkimisväärsetest inimestest, kelle surm jäi lehel märkamata.
  • «Kuula oma köögivilju ja söö ära oma vanemad» («Listen to Your Vegetables and Eat Your Parents») on pooletunnine saade, mis mõeldud eelkooliealistele lastele. Saade viib lapsed ja nende pered seiklusele ümber maailma, jutustades sellest, kust on meie toit pärit.
  • Bestsellerite «Suur vale» ja «Edu valem» autori Michael Lewise raamatul «Viies risk: demokraatia hukatus» («The Fifth Risk: Undoing Democracy») põhinev dokumentaalsari «Viies risk» («Fifth Risk») soovib näidata tähelepanuta jäävat tööd, mida teevad igapäevakangelased, kes veavad valitsuse tööd ja kaitsevad riigi püsimist.
  • «Invaliidide laager» («Crip camp») on täispikk dokumentaalfilm, mis räägib 1970. aastate alguses Woodstocki lähikonnas toimunud teisest revolutsioonist – puudega teismeliste kipakast suvelaagrist, kus sai alguse liikumine, mis pani aluse puudega inimestele õigusi nõudvale kampaaniale.

Obamad sõlmisid mullu mais filmide ja sarjade tootmiseks Netflixiga mitmeaastase lepingu ning CNNi andmeil on tegu kokkuleppega kaheksakohalise summa ulatuse.

«Barack ja Michelle Obama on ühed maailma enim austatud ja äärmiselt tuntud avaliku elu tegelased ning neil on erakordne võimalus avastada ja juhtida tähelepanu nende inimeste lugudele, kes muudavad oma kogukondi ja püüdlevad maailma paremaks muutmise poole,» teatas Netflixi sisujuht Ted Sarandos toona.

Lepingu sõlmimise uudise peale ähvardasid paljud konservatiivid tühistada oma Netflixi tellimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles