Zarif Trumpile: sõda Iraaniga ei oleks lühike

Copy
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif. Foto: Reuters / Scanpix

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif hoiatas täna USA presidenti Donald Trumpi, et too eksib, kui arvab, et sõda Iraaniga oleks lühike.

"Lühike sõda Iraaniga on illusioon," kirjutas Zarif Twitteris vastuseks Trumpi sõnadele, et ta ei taha Iraaniga sõda, aga kui see puhkeks, "ei kestaks see kuigi kaua".

Trump ütles kolmapäeval telekanalile Fox Business News: "Ma loodan, et me ei lähe (sõtta Iraaniga), kuid me oleme väga heas positsioonis, kui midagi peaks juhtuma. Me oleme väga tugevas positsioonis. See ei kestaks väga kaua, võin teile seda öelda. Ma ei räägi pealetungist maismaal." 

Teherani ja Washingtoni pinged on haripunktis pärast USA luuredrooni allatulistamist eelmisel nädalal Pärsia lahe kohal. Iraani väitel tulistati droon alla riigi õhuruumis, USA hinnangul tehti seda rahvusvahelises õhuruumis. 

Esmaspäeval andis Trump korralduse kehtestada sanktsioonid Iraani kõrgeimale juhile ajatolla Ali Khameneile ja mitmele revolutsioonikaardi komandörile ning rahandusminister lubas hiljem kanda musta nimekirja ka Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles