Fotod: Argentina võimud said kuritegelikult jõugult kätte suure koguse relvi

BNS
Copy
Fotol on väike osa konfiskeeritud relvadest. Võimud konfiskeerisid peaaegu tuhat relva ja sadu lõhkekehi kuritegelikult jõugult.
Fotol on väike osa konfiskeeritud relvadest. Võimud konfiskeerisid peaaegu tuhat relva ja sadu lõhkekehi kuritegelikult jõugult. Foto: / AP/ Scanpix Baltics

Argentina võimud konfiskeerisid rahvusvaheliselt kuritegelikult jõugult umbes tuhat tulirelva ja sadu lõhkeaineid, teatasid ametnikud.

Julgeolekuministeerium ütles, et relvad smugeldati Argentinasse USA-st ja Euroopast. Padrunisalved osteti Hispaanias ja Hollandis ning toimetati merekonteineritega Argentinasse, kust need saadeti edasi naaberriikidesse Brasiiliasse ja Paraguaysse.

«See on tähtis mitte ainult Argentinale, vaid tähtis ka vägivalla vähendamiseks Paraguays ja Brasiilias, kuna suurt osa neist relvadest kasutavad narkokaupmehed ja suured Brasiilia kartellid, mis juhivad narkoäri kuulipildujate ja igat tüüpi raskerelvadega,» ütles julgeolekuminister Patricia Bullrich.

Konfiskeerisid rahvusvaheliselt kuritegelikult jõugult umbes tuhat tulirelva ja sadu lõhkeaineid
Konfiskeerisid rahvusvaheliselt kuritegelikult jõugult umbes tuhat tulirelva ja sadu lõhkeaineid Foto:  AP/ Scanpix Baltics

Üle riigi korraldati haarangud umbes 50 kodus ja firmas ning võeti kinni 17 inimest. Operatsiooni toetas USA sisejulgeolekuministeerium.

Konfiskeeritud relvade hulgas olid AK-47 automaadid ja Browning kuulipildujad. Samuti konfiskeeriti üle 30 000 erineva kaliibriga padruni, miine ja õhutõrjerelv ning umbes 166 000 dollarit sularaha.

USA sisejulgeolekuministeerium ütles avalduses, et teeb reedel Miamis teatavaks koos Argentina ja Brasiiliaga korraldatud rahvusvahelise operatsiooni tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles