Ivan Makarov: Merkel ja Putin – ilma igasuguste tabudeta (11)

Ivan Makarov
, kolumnist
Copy
Angela Merkel ja Vladimir Putin.
Angela Merkel ja Vladimir Putin. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Sputnik /Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kutsus oma Dortmundis toimunud protestantlikul kirikukogul peetud kõnes üles paremäärmuslastele «ilma igasuguste tabudeta vastu hakkama». Migratsiooni toetajast ametniku tapmist ei saagi õigustada, kuid samas ei või ka märkamata jätta, et tegemist on Vladimir Putini tuntud lubaduse «me lööme terroristid mättasse ka peldikus» remake’iga, kirjutab kolumnist Ivan Makarov. 

Ühiseid jooni on veelgi: kui Putin võitles tšetšeenide terrorismiga, mida provotseeris ja ka võltsis tema eriteenistus, siis Merkel astub välja äärmusluse vastu, mida ta ise sünnitas, öeldes «Wir schaffen das!» ja paisates niigi allasurutud sakslaste ülalpidamisele üksnes 2015 aasta septembrist kuni 2016 aasta juulini kompuutersüsteemi Erstverteilung der Asylbegehrenden andmetel 900 623 drastiliselt erinevast kultuurist inimest.

Sellest tekkinud probleemidest, mõrvadest ja toimunud terroriaktidest teavad kõik, Angela Merkel üritas päästa olukorda tema enda poolt kutsutud inimmasside lahke ümberjaotamisega kvootide alusel teiste riikide vahel, kes pole kedagi kutsunud, nii et «wir’iks» osutusime ka meie.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles