Tõnis Lukas: "Soovitan kõigile poliitikuile käia päriselus stažeerimas!"

Teet Korsten
Copy
Tõnis Lukas: "Me pole enam ainsad isamaalise poliitika kandjad ja sellisena võib öelda, et meie missioon elab täielikult. Lisaks sellele on erakond piisavalt tugev, et genereerida vajalikke arenguid Eesti poliitikas ka praegu."
Tõnis Lukas: "Me pole enam ainsad isamaalise poliitika kandjad ja sellisena võib öelda, et meie missioon elab täielikult. Lisaks sellele on erakond piisavalt tugev, et genereerida vajalikke arenguid Eesti poliitikas ka praegu." Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Samal ajal kui Tõnis Lukase tagasitulek suurde poliitikasse tõstis kindlasti tema erakonna aktsiaid, tunnistab mees ise, et oli eemal oldud ajal ennatlikult harjunud, et tedagi peetakse lugupeetud inimeseks, öeldakse sõbralikult tere ning vaadatakse lahke näoga. Põhjarannik räägib praeguse kultuuriministriga haridusest, kultuurist ja poliitkultuurist ning Eesti mõttest.

Viimati kohtusin teiega näost näkku 2007. aastal, mil lubasite mulle haridusministrina isiklikult, et kaks aastat kestnud "tokmaniana" Kohtla-Järve Järve gümnaasiumis lõpeb. Pidasite sõna, sest peagi lahkus kooli eesotsast direktor, kes oli olnud kompartei ideoloogiatöötaja ning rääkis eesti keelt tugeva aktsendiga.

Oli oluline, et eesti koolis taastuks usalduslik õhkkond ja iseseisva arengu võimalus. Selleks oli oluline direktori väljavahetamine, sest eesti kogukond ei võtnud teda omaks. Esitasin linnavalitsusele selle kohta tungiva palve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles