Mida pidada konditsioneeri ostmisel silmas

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Suvi on kätte jõudnud ning kuigi ilmad sobivad suurepäraselt vabaõhu tegevusteks, muutuvad toad sageli väljakannatamatult palavaks. Sellises olukorras on ainsaks lahenduseks jahutav konditsioneer, kuid jahuti soetamisel tuleks kindlasti silmas pidada mõningaid asjaolusid. 

Tubade suurus ning iseloom

Kõigepealt tasub välja selgitada, milline konditsioneer tuppa kõige paremini sobib. Mida suurem on tuba, seda suurem ja võimsam peaks olema ka konditsioneer. Iga 10 ruutmeetri kohta tuleks arvestada umbes 1kW kliimaseadme võimsusega.

Kindlasti tuleks arvesse võtta ka seda, mitmendal korrusel korter paikneb. Viimasel korrusel, katuse all, läheb tuba märgatavalt palavamaks kui näiteks alumiste korruste korterites. Seega vajab katusekorter ka suurema jahutusvõimsusega konditsioneeri.

Samuti tasub tähelepanu pöörata sellele, kui palju on toas seina- ja põrandaruumi. Kui kõik toa seinad on hõivatud, saab konditsioneeri mugavalt paigaldada ka põrandale.

Foto: Optimist Public

Konditsioneeri mobiilsus ja ümberpaigutamine

Liikuva eluviisiga inimestele sobivad väga hästi väiksemad ning mobiilsed konditsioneerid. Nende alla on sageli paigaldatud rattad, mis teevad jahuti transportimise ühest toast teise eriti mugavaks. Sel moel saab mõnusa jahutuse kaasa võtta ka maale nädalavahetuseks.

Statsionaarsed ning seinale kinnitatavad konditsioneerid sobivad eelkõige inimestele, kes hindavad oma kodus ühtlast temperatuuri. Kliimaseadme seina kinnitamine hoiab kokku ka põrandapinda, mida pisemate elamispindade puhul niigi napib.

Konditsioneer või ventilaator

Kuumal suvepäeval on võimalik tuppa luua mõnusamat olemist lisaks konditsioneerile ka ventilaatori abil. Ventilaator paneb lämbes toas õhu mõnusalt liikuma ning jahutab ka kõige tuulevaiksemal päeval.

Sarnaselt konditsioneeriga, tuleb ventilaatori valikul lähtuda põhimõttest, mida suurem ruum, seda suurema läbimõõduga peaks olema ventilaator. Ventilaatori asukoha valimisel tuleks arvesse võtta seda, et see ei puhuks inimesele lähedalt otse peale. Kõige mõnusam ja tervisele kasulikum on paigutada see kaugemasse toa nurka, et ruumis tekiks ühtlane õhuliikumine. 

Suurepärase valiku erinevaid konditsioneere leiate Kaup24 e-poest.

Copy
Tagasi üles