Võistkonnad jooksevad Munamäelt läbi Tartu Piritale

Raimu Hanson
Copy

Täna kell 8 sai Suure Munamäe jalamilt stardi omalaadne teatejooks «Tipust Topini», kus võistkonnad läbivad järjest joostes 335 km Munamäelt mereni. Kolmandat korda toimuva jooksu on korraldanud Nike.

Kümneliikmelisi võistkondi on 25, nende hulgas on esindatud Postimees Grupp, kus kaasa jookseb Tartu Postimehe ajakirjanik Jüri Saar. «Ilm on ilus, palav ei ole. Metsaalused on täis maasikaid ja mustikaid,» ütles ta.

Rada läheb läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku ja Maardu, finiš on Pirital. Kava järgi on jooksjad Tartus kella 18 paiku, et siis ERMi juures saaks kell 18.21 teele asuda järjekordne vahetus.

Võistkonna iga jooksja käib rajal kolm korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8–15 km vahele ja ühe jooksja poolt läbitud kogudistants on 25–40 km. Võistkonnad on pidevalt liikumises ja jooksja võistkonnakaaslased sõidavad autoga järgmisesse punkti, kus toimuvad vahetused.

Korraldajad rõhutavad, et tegemist ei ole võistlusega ja võistkonnad ei võistle omavahel, vaid eesmärgiks on inspireerida inimesi liikuma ja külastada joostes Eesti kaunimaid paiku.

Piritale finišisse on kavas jõuda pühapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles