Galerii: laste kõnniroboti ostmiseks veeresid tänaval värvilised pallid

Raimu Hanson
Copy

10 000 värvilist nummerdatud palli veeres Vanemuise kontserdimaja eest tänaval Emajõe poole, aga vette ei jõudnud. Ristmikul oli tõke ette tehtud, et saaks korraldada loosimise nende vahel, kes on endale ostnud pallipileti. Selline nägi välja Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi korraldatud palliralli, mille tulu läheb kliinikumi kõnniroboti soetamiseks.

Lastefondi tegevjuht Kadri Org ütles, et heategevusliku pallipileti ostjaid nii internetis kui ka kohapeal oli 884 ning mõned annetasid sama ürituse ajal raha lihtsalt niisama heast südamest. Nõnda kogunes Tartu linna päeval toimunud üritusel raha umbes üks protsent kõnniroboti hinnast.

Kõik 10 000 palli on saadud Tartu Tamme Lions klubilt taaskasutusena laenuks. Pärast nüüdset rallit korjati pallid kokku, et need saaksid ka edaspidi abivajajaid aidata.

Kõnnirobot on selline masin, mis parandab ja taastab kõnnimustrit ja toetab seeläbi füsioterapeutide tegevust. Kõnnirobot saab oluliselt abistada insuldi, sünnitrauma, raske haiguse või õnnetuse tagajärjel liikumisvõime kaotanud lapsi, et neil oleks võimalus kõndima hakata.

Praegu on kõnnirobot Tallinnas ja Haapsalus, kuid paraku ei saa seal Kesk- ja Lõuna-Eesti lapsed kõnnirobotit kasutada nii palju kui tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles