Taliban tappis Afganistanis 25 valitsusmeelset omakaitseväelast

Copy
Talibani võitlejad.
Talibani võitlejad. Foto: Reuters/ScanPix

Islamiliikumise Taliban rünnakus Afganistani põhjaosas sai täna surma vähemalt 25 valitsusmeelset omakaitseväelast, teatasid ametiisik.

Taliban ründas kodu eel Baghlani provintsi Nahrini piirkonnda, kus omakaitseväelased üritasid päästa salka talibite sisse piiratud sõdureid, ütles kaitseministeeriumi esindaja.

«Sõduritele appi saadetud omakaitseväelased sattusid varitsusele. Rünnakus sai surma 25 võitlejat,» ütles ministeeriumi esindaja. 

Ringkonna kuberner Fazaluddin Muradi lisas, et tulevahetus vältas ligi kuus tundi.

USA ja Taliban peaksid alustama Kataris uut kõnelustevooru Ühendriikide kohaloleku lõpetamise üle Afganistanis. 

Taliban ei ole soostunud USA üleskutsetega peatada kõneluste õhkkonna parandamiseks vägivald, vaid on pigem intensiivistanud oma rünnakuid. 

Liikumise liider Haibatullah Akhundzada ütles varem Eid al-Fitri läkituses, et Talibani vastupanu okupatsioonile on saavutamas edu. 

Teise tüliküsimusena ei ole Taliban soostunud läbi rääkima Afganistani rahvusvaheliselt tunnustatud valitsusega, kuigi ÜRO ametiisik kinnitas äsja, et Saksamaa ja Katar töötavad Afganistani-sisese kohtumise korraldamise nimel. 

USA president Donald Trump väljendas hiljuti oma kannatamatust sõja suhtes, olles veendunud, et enam ei ole põhjust kulutada selleks raha ja elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles