Galerii: Piip ja Tuut panid lapsed ooperisümbioosi vaatamisel naerma

Raimu Hanson
Copy

Tartu linna päeva tuum on neljandat aastat ooperi- ja klassikaline muusika, mis on Reigo Tamme kunstilisel juhtimisel vormitud sõnateatrite, instrumentalistide ja vokalistide osalusel ooperisümbioosiks. Esimesena tuli keskpäeval Vanemuise kontserdimajas väikeste ja suuremate vaatajate ette Engelbert Humperdincki lasteooper «Hansuke ja Greteke». Saalis oli sagedasti kuulda naeru, sest oma versiooni olid lavale toonud klounid Piip ja Tuut.

Kolmveerandtunnises etenduses olid laval näitlejate ja lavastajate Haide Männamäe ja Toomas Trossi kõrval lauljad Tuuri Dede ja Maris Liloson ning pianist Siim Selis. Hansukese osas Dede kandis tunkesid, aga Gretekesel oli seljas – nagu Tuut teda publikule tutvustas – ilus kleit, ilusad valged sokid ja ilusad pikad aluspüksid, mis ulatusid põlvini. Lavakujundus oli väga lihtne: pika varrega luuad olid pandud veeretatavatele alustele nii, et nad olid tarvidusel mets või maja sein.

Vaatajad võtsid etenduse vastu väga hästi. Esimese vaheaplausi teenis Haide Männamäe ehk Piip, kes laulis ühes stseenis koju saabuva isa laulu. Ema osas Toomas Tross ehk Tuut oli selleks ajaks saatnud Hansukese ja Gretekese juba metsa, kus neid varitses kuri nõid.

«Hansukese ja Gretekese» kõrval on Tartu linna päeva kavas veel kolm ooperisümbioosi. Tiit Palu (Vanemuine) lavastatud «Figaro pulma» saab kell 15 ja 18 vaadata Athena keskuses, Filipp Lossi (Vene teater) «Ruslani ja Ludmillat» saab kell 16 ja 19 vaadata Elleri kooli Tubina saalis, Ivar Põllu (Tartu Uus Teater) «Lendavat hollandlast» saab kell 17 ja 20 vaadata Tartu Uues Teatris.

Kell 21 algab Raekoja platsil galakontsert, mis nii nagu ka ooperisümbioosi etendused, on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles