Galerii: Madridis avaldati meelt liiklussaaste vähendamise plaani toetuseks

BNS
Copy

Hispaania pealinnas Madridis avaldasid laupäeval tuhanded inimesed kuni 40 kraadist kuumust trotsides meelt, kutsudes linnapead mitte loobuma ambitsioonikast plaanist liiklussaaste vähendamiseks.

«Madrid Central» oli üks meetmetest, mis veenis Euroopa Komisjoni mitte andma Hispaaniat eelmisel aastal kohtusse pealinna Madridi ja Barcelona halva õhukvaliteedi pärast nii nagu seda tehti Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritanniaga.

Madridi uus konservatiivist linnapea Jose Luis Martinez-Almeida tegi aga «Madrid Central» plaani põhjalaskmisest oma valimiskampaania prioriteedi, öeldes, et see ei ole teinud midagi õhusaaste vähendamiseks ja on olnud kohalikele elanikele vaid nuhtlus.

Kui plaan mullu novembris käivitati, järgis Madrid teiste Euroopa linnade nagu Londoni, Stockholmi ja Milano eeskuju, piirates liiklust kesklinna mitmes tsoonis.

Kui teistes linnades said autod sellistesse tsoonidesse siseneda pärast maksu tasumist, siis Madrid läks veelgi kaugemale, keelates selle täielikult ja trahvides keelu rikkujaid.

Need trahvid aga peatatakse 1. juulist septembri lõpuni, kuni uus linnavolikogu on teinud auditi.

Keskkonnaühenduste teatel on Madridi õhk pärast meetme rakendamist muutunud puhtamaks ning mais mõõdeti mitmel pool viimase 10 aasta madalaimad saastenäitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles