Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu endine president ning Araabia Ühendemiraatide printsess palus Saksamaalt varjupaika

Postimees Sport
Copy
Dubai šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum ja ta naine, printsess Haya bint al-Hussein
Dubai šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum ja ta naine, printsess Haya bint al-Hussein Foto: David Davies / AP

Endine Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu (FEI) president ning Araabia Ühendemiraatide printsess Haya Bint al Hussein põgenes koos kahe lapsega Dubais asuvast kodust ning küsib Saksamaalt varjupaika.

45-aastane printsess põgenes riigist sakslasest diplomaadi abiga ning soovib peale 15-aastast abielu abikaasast šeik Mohammedist lahutada.

69-aastane šeik Mohammed on Araabia Ühendemiraatide asepresident ja peaminister ning Dubai emiraadi juht. Tal on kuus naist ja 23 last.

Arvatakse, et naine võis põgeneda riigist väärkohtlemise tõttu.

Šeik on äärmiselt huvitatud ratsutamisest ning on ise võistelnud kestvusratsutamises. Kestvusratsutamisest on saanud FEI suurim peavalu, sest seal on pidevalt probleeme pettuse ning korruptsiooniga. Enamus nendest juhtumitest on seotud Lähis-Idast pärit võistlejatega.

Printsess Haya on kaks korda olnud FEI president. Samuti on ta olnud Rahvusvahelise olümpiakomitee liige ning olnud Rahvusvahelise olümpiakomitee rahvusvaheliste suhete komitees.

Väidetavalt palusid Araabia Ühendemiraadid printsess Haya tagasi saata, kuid Saksamaa keeldus. Saksa võimud ei ole olukorda kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles