Torn võttis Euroopa Meistrivõistluste etapil klassivõidu, Lukjanuk teenis rallivõidu

Postimees Sport
Copy
Ken Torn ERC etapil.
Ken Torn ERC etapil. Foto: 2019.lvrally.com

Eesti rallisõitja Ken Torn teenis Euroopa Meistrivõistluste (ERC) etapil Poolas juuniorite arvestuses esikoha, rallivõidu noppis venelane Aleksei Lukjanuk.

Mõne aasta eest WRC-sarja kalendrisse kuulunud Poola ralli oli sel aastal kavas ERC sarjas. Kogu nädalavahetuse jooksul valitsesid rallit täielikult Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov. Lukjanuk ei lasknud end häirida tehnilistest probleemidest ning rehvipurunemistest, võites 10 kiiruskatset. Lukjanukile oli see sel hooajal esimeseks ERC etapivõiduks.

Teise koha teenis Hyundai meeskonda kuuluv noor soomlane Jari Huttunen koos Mikko Lukkaga, kes kaotasid Lukjanukile 59,8 sekundiga. Kolmanda koha sai poolakas Lukasz Habaj, kes kaotas Lukjanukile 1.51,5.

Juuniorite ehk ERC 3 arvestuses said klassivõidu Ken Torn, kes pidas kogu ralli vältel lahingut norralase Sindre Furusethi ning hispaanlase Efren Llarenaga. Llarena sõitis aga viimasel päeval teelt välja ning Furuseth tabas teise päeva õhtul kivi, kaotades sellega aega. Nii tõusis Torn klassi võitjaks 37,8 sekundiga Furusethi ees, kolmandaks tuli rootslane Adam Westlund.

Lisaks olid eestlastest stardis ka Gregor Jeets ning Georg Linnamäe. Jeets lõpetas ERC3 juuniorite arvestuses seitsmendal kohal, Linnamäe pidi ralli katkestama eelviimasel kiiruskatsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles