«Kui sind tänaval nähakse, saad momentaanselt jalaga näkku» (12)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Marc Vokk oli läinud neljapäeval kohtusaalist välja tulles rõõmsas meeleolus.
Marc Vokk oli läinud neljapäeval kohtusaalist välja tulles rõõmsas meeleolus. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur kahtlustab ärimeest inimeste ähvardavas jälitamises. Esiteks arutas kohus läinud nädalal väidetavale ahistajale lähenemiskeelu seadmist, et ohvrid viimaks rahu saaksid.

Kujutage ette, et olete õhtul töölt koju jõudnud, haarate külmkapist külma joogi ja jõuate selle vaevu avada, kui telefon teeb kaks valju piiksu. «Ära joo nii palju,» teatab võõralt numbrilt saabunud sõnum.

Või kuidas tunneksite end, kui saate kaks aastat järjest iga öö telefonikõnesid? Või kui võõralt inimeselt tuleksid lakkamatult vulgaarsed sõnumid – kümnetelt telefoninumbritelt ja isegi mitu korda päevas?

Sinna juurde veel otsesõnu ähvardavad e-kirjad, milles saatja mainib teie kodutänavat. «Kui sind tänaval nähakse, saad momentaanselt jalaga näkku, kriminaalkaristus ei huvita kedagi», «Oled tore poiss, küll me kohtume, vajadusel leitakse sind ülesse», «Ostsid uue auto endale, tubli!».

Just selline on ohvrite sõnul 42-aastase ehitusekspertiisi valdkonnas tegutseva Marc Voki stiil.« Mul on kõik aknad toonkilega üle kleebitud, et sisse ei näeks,» ütleb üks tema ohvritest.

«Mul on õhtul kardinad kogu aeg ees,» lisab teine.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles