Mõrvasüüdistusega ameeriklane tahtis koju ehitada helikindlat ruumi

Copy
Utah osariigi Salt Lake City politsei vahistas tudengi mõrvas kahtlustatavana Ayoola A. Ajayi.
Utah osariigi Salt Lake City politsei vahistas tudengi mõrvas kahtlustatavana Ayoola A. Ajayi. Foto: Kristin Murphy / AP / Scanpix

Umbes kaks kuud enne, kui 23-aastane Utah osariigi üliõpilane MacKenzie Lueck kaduma läks, palus mõrvas kahtlustatavana arreteeritud Ayoola Ajayi ehitajal oma majja teha varjatud sissepääsuga helikindel tuba. Toa seintesse palus Ajayi puurida metallkonksud.

«Ausalt, ma ei teadnud, miks ta sellist ruumi tahtis. Kõhutunne ütles, et see ei ole normaalne. Salajane sissepääs ja metallkonksud? Minu arvates oli see halb enne,» ütles ehitaja Brian Wolf ABC Newsile. Wolf lükkas töö tagasi ning «lasi sealt kiiresti jalga».

Wolf ütles Fox Newsi partnerettevõtte WXINi reporteritele, et ta olevat küsinud Ajayilt, miks viimane sellist tuba soovis. Ajayi ütles talle, et toa eesmärk oli peita alkoholi tema mormooni usku tüdruksõbra eest. Ehitaja ütles, et Ajayi lubas maksta ükskõik kui palju, et tuba valmis saaks. «See oli hämmastav. Nagu filmis,» märkis Wolf.

Wolf ütles, et jagas informatsiooni politseiga pärast seda, kui nägi Ajayi kodu televisioonis. Salt Lake City politseipealiku Mike Browni sõnul vahistati 31-aastane Ajayi möödunud reedel. Teda süüdistatakse mõrvas, inimröövis, surnukeha väärkohtlemises ning politsei töö takistamises.

Politseipealiku sõnul leiti Ajayi hoovist söestunud jäätmeid. Hiljem tuvastati Utahi osariigi laboris söestunud jäätmetelt MacKenzie Luecki DNA.

Lueck läks kaduma 17. juunil. Ta maandus Salt Lake City rahvusvahelises lennujaamas kohaliku aja järgi kell kaks varahommikul. Kell 2.40 tellis tüdruk endale transpordi ning sõitis Hatchi parki.

Salt Lake City politseipealik Mike Brown andmas ütlusi Luecki (tüdruk ekraanil) mõrva kohta.
Salt Lake City politseipealik Mike Brown andmas ütlusi Luecki (tüdruk ekraanil) mõrva kohta. Foto: Francisco Kjolseth / AP / Scanpix

Ajayi tunnistas politseile, et tema ja Lueck vahetasid telefonitsi sõnumeid 16. juunil umbes kell kuus hommikul, kuid pärast seda nad enam ei rääkinud. «Ta ütles politseile, et ei teadnud, milline Lueck välja nägi, kuigi tal oli temast mitu fotot,» ütles Brown.

Ajayi kodu otsiti läbi kolmapäeval. Naabrid teatasid politseile, et olid näinud meest põletamas midagi oma tagahoovis 17. ja 18. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles